1. Hrănește-ți pielea fină cu o cremă specială

Vântul și temperatrile scăzute au un efect puternic de uscare a pielii. Pentru a combate acest efect neplăcut, inestetic, trebuie să-ți hidratezi pielea cu o cremă mai grasă decât cea pe care o folosești de obicei. Aplică această emulsie hidratantă atât pe mâini, cât și pe zona decolteului. Va hrăni pielea fină și va ajuta la îndepărtarea straturilor de piele moartă, permițând noilor celule să se formeze. 

2. Tratează‑ți părul cu măști naturale

Părul este la fel de afectat de vânturile uscate ale iernii, ca și pielea. Încearcă să folosești cât mai puține produse chimice de aranjare și colorare, și tratează-l cu produse naturale care sunt bogate în vitamine și săruri minerale. Acasă, îți poți “fabrica” o mască naturală cu banane și miere. Ai nevoie de o banană coaptă bine, două linguri de iaurt, două lingurițe de ulei de germeni de grâu, un vârf de linguriță de miere de albine, două-trei picături de ulei esențial de ylang-ylang. Amestecă toate ingredientele cu mixerul și aplică masca pe părul spălat și șters în prealabil. Lasă să acționeze timp de o oră, apoi clătește cu apă din abundență. Aplică masca o dată pe săptămână. 

3. Hidra­tează-te cu ceaiuri și sucuri naturale

Evită să consumi sucurile carbogazoase care au conservanți, coloranți, cafeină. Toate acestea favorizează creșterea în greutate și duc la deshidratarea organismului.

Înlocuiește-le cu apă plată, ceaiuri din plante sau sucuri naturale, preparate de tine acasă, din fructe sau legume proaspete. Consumă cam opt pahare de lichid sănătos pe zi, și-ți vei păstra sănătatea sistemului digestiv, sistemului circulator, nu te vei îngrășa și vei avea mai multă energie.

4. Întărește-ți imunitatea, mâncând, zilnic, fructe și legume

Un studiu realizat de cercetătorii canadieni, arată că un consum de cinci-zece porții de fructe și legume pe zi, întăresc imunitatea slăbită în timpul sezonului rece. Unele dintre cele mai bune tratamente naturale pentru îmbunătățirea imunității sunt usturoiul, ceapa, ardeiul, salata verde, dovleacul, semințele de susan, portocalele și merele. De altfel, ceapa și usturoiul sunt considerate cele mai eficiente antibiotice naturale, fiind recomandate și pentru prevenirea sau tratarea răcelii și infecțiilor respiratorii de sezon.

5. Evită depresiile, prin sporturi de iarnă

Frigul iernii poate fi un factor excelent de a ține la distanță depresiile sezoniere, de a evita să iei în greutate și de a-ți crește rezistența organismului la îmbolnăviri. Practică sporturi de iarnă, sau exerciții fizice în aer liber. Bineînțeles, numai cu acordul medicului de familie sau medicului specia­list, în prealabil, mai ales dacă ești hipertensiv, suferi de o boală cardiovasculară sau ai astm bronșic. Studiile au demonstrat că oamenii care fac constant exerciții fizice prezintă un risc cu 30% mai mic de a contacta răceli, comparativ cu cei care nu au activitate fizică.

6. Îmbracă-te bine

 

Circulația sanguină este mai lentă în zilele friguroase, lăsând corpul vulnerabil la hipotermie. Așa că este important să nu ieși din casă fără să fii îmbrăcat adecvat. Poartă șosete groase în cizme, mănuși din lână sau căptușite cu lână, fular, căciulă, bluze, pantaloni și geacă groasă, în fiecare zi în care se înregistrează temperaturi scăzute.