În plină vară, soarele poate fi și prieten dar și dușman pentru ten. Îi conferă feței un bronz frumos, arămiu, “șterge” ridurile și grăbește vindecarea unor leziuni, cum ar fi cele provocate de psoriazis. Din păcate, însă, poate fi și o adevărată bombă cu ceas, în special pentru tenul sensibil.

Uleiurile naturale extrase din plante și ierburi, nu trebuie să-ți lipsească din casă, în această perioadă. Îți sunt de un real folos pentru tonifiere, tratarea acneei, cicatricilor și petelor, reducerea ridurilor fine și a semnelor de îmbătrânire. După numai câteva zile în care le vei aplica, vei descoperi că tenul tău are o strălucire sănătoasă și plină de viață. Datorită proprietăților purificatoare și calmante care regenerează pielea deteriorată, uleiurile din plante, fie esențiale sau extrase la rece, sunt un excelent adjuvant în tratamentul tenului, în special pentru controlul dozajului de sebum.

 

“Nu lasă urme de toxine”

“Spre deosebire de chimicale, uleiurile esen­țiale nu se rețin în organism și nu lasă urme de toxine. Experiența mea de-a lungul timpului cu oameni cu diferite probleme de piele este una personală și nu am lăsat nimic la voia întâmplării. Principiul de bază este natura, ca principiu călăuzitor în producerea de uleiuri esențiale, acestea fiind extrase din diverse părți ale anumitor plante (frunze, flori, semințe, fructe, rădăcini, muguri) care conțin ingrediente active. De exemplu, în tratarea cuperozei (n.r. – spargerea vaselor de sânge în obraji cauzată de fragilitatea acestora pe fond de stres, tulburări hor­monale sau din cauza condițiilor climatologice), un ulei recomandat este cel de jojoba, în combinație cu vitamina E, pentru că are o consistența asemănătoare cu cea a sebumului. Ca demachiant, se poate folosi la fel de bine uleiul de cocos”, spune Mihaela Jarai, fondatorul Alma Natural.

 

Uleiul

de Jojoba

Are proprietăți anti­bacteriale și an­ti­fungice, fiind cel mai potrivit pentru tenul acneic, căruia îi reglează secreția de sebum. El este capabil să oprească producția în exces de sebum, pentru că se aseamănă gră­similor ce se găsesc în mod natural în piele.

Uleiul

de tamanu

Este un ulei con­centrat în substanțe benefice pielii, care se remarcă prin capacitatea excepțională de a ameliora nu­meroase probleme cutanate cum ar fi eczemele sau acneea. Este antiinfecțios, cicatrizant, an­tiinflamator, antalgic, fa­cilitează circulația pe­riferică.

Uleiul esential

de Arbore de ceai

Are virtuți in­con­testabile și do­ve­dite, ac­ționează efi­cient îm­potriva infecțiilor bac­teriene, virale și fungice și este considerat a fi unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice. Îți purifică și îți curăță pielea foarte bine.

Uleiul

de karanja

Este obținut din sâmburii unui arbore originar din zonele tropicale și  este renumit pentru proprietățile sale medicinale și cosmetice foarte complexe. Regenerant și antiîmbătrânire, antibacterian, antiseptic antiinflamator, protector UV (SPF 20), iluminant și antipigmentar, îl poți folosi indiferent de tipul de ten, inclusiv pentru tratarea eczemei, coșurilor, iritațiilor, inflamațiilor, psoriazisului și rănilor.

Uleiul

de gălbenele

Macerat la rece, uleiul de gălbenele este un recunoscut reparator și antiinflamator al pielii. Are acțiune calmantă, cicatrizantă, epitelizantă, reduce inflamațiile și iritațiile.

Uleiul din

semințe de morcovi

 

Este bogat în antioxidanți care ajută la prevenirea și chiar repararea  daunelor pielii produse de soare, fum, nutriție proastă sau un mediu dur. Nutrienții săi includ beta-caroten, vitaminele A și E și provitamina A. Uleiul din semințe de morcovi hrănește pielea uscată sau îmbătrânită și poate reduce apariția ridurilor. Acesta are un factor de protecție solar natural de 38-40, astfel că poate aplicat înainte de a merge la plajă, pentru protecția pielii.