Sărbătorirea doamnelor din comuna Clinceni, începută duminică 6 martie când peste 150 de tineri împreună cu primarul Adrian Budeanu şi viceprimarul Ion Simion au oferit la poartă flori, a continuat marţi, 8 Martie, printr-o petrecere la Complexul Belvedere, din localitate.

Întâmpinate cu flori

Zâmbitor şi emoţionat, primarul Adrian Budeanu îşi aştepta invitatele în cadrul uşii de la intrarea în Complexul Belvedere, oferindu-le flori. Şi nu avea multe de oferit, doar 2.000 de fire, exact pe numărul invitatelor. Motiv pentru care i s-a alăturat în luptă şi viceprimarul Ion Simion. Iar doamnele, încântate, au ocupat cele două săli puse la dispoziţie, dintre care una era prevăzută cu sistem de transmitere în timp real a interpretărilor artiştilor de pe scenă.

Afiş ales pentru spectacol

Clincenarii au marele noroc de a avea muzica la ei acasă prin două mari interprete: Mărioara Man Gheorghe, educatoare, preoteasă şi fondatoarea grupului de copii Mlădiţe ilfovene. Apoi, profesoara de muzică de la Liceul Sportiv din Clinceni, Eugenia Moise-Niculae, de asemenea fondatoarea grupului Zestrea ilfoveană şi a şcolii de muzică Strong Music din Clinceni. Şi cum ar fi putut cele două interprete să nu încânte sufletele concetăţenelor lor cu muzică adusă în bagaj la Clinceni de pe meleagurile natale, Arşiţa de Mureş în cazul Mărioarei Man Gherorghe şi Oltenia în cazul Eugeniei Moise Niculae.

Seara au deschis-o cei 5 componenţi ai band-ului Vega din Constanţa care au oferit un program de cafe-concert, jazz şi blues.

 

La mulţi ani!

Mărioara Man Gheorghe a început programul prin câteva vorbe de suflet adresate doamnelor din sală, urându-le sănătate şi putere. Ulte­rior, împreună cu primarul Adrian Budeanu şi viceprimarul Ion Simion, au cântat La mulţi ani, într‑un glas. Emoţionate, invitatele s‑au ridicat şi au cântat şi ele. Şi, credeţi-mă, v-aţi fi dorit să fiţi la Belvedere în acel moment, atâta energie şi emoţie era! Acompaniată de Mandy Păun, Niculae Mihalache şi Ion Cercel, Mărioara Man Gheorghe a interpretat o piesă devenită celebră deja Eşti cel mai frumos, bărbate. Dedicaţia pentru bunici mi-a adus rouri în ochi, nu numai datorită vocii puternice pe care o are Mărioara Man Gheorghe, ci şi datorită textului în care se spunea cum „M-ai învăţat să zic şi eu/Înger – îngeraşul meu şi să cred în Dumnezeu.”.  Cover-ul după o piesă celebră, „Doi voinici din Valea Mare”, şi interpretarea altei piese speciale „Am plecat cândva pe jos”, cunoscută mai ales după refren, „la ţară înfloresc toţi pomii”, au dat startul horelor şi sârbelor. Şi, Doamne, ce au mai dansat!

 

O voce: Cristina Săliştean

Mărturisesc, nu o ascultasem pe Cristina Săliştean până în seara zilei de 8 Martie şi nici nu ştiam că există. Însă, mi‑a rămas la suflet nu numai datorită vocii calde, a pieselor alese – de la bossanova la rock românesc şi internaţional – dar şi a excelentei pronunţii într-o limbă străină. Momentele oferite au fost cu adevărat memorabile, şi dacă vreţi să auziţi o voce, o puteţi face accesând un canal muzical binecunoscut.

Totuşi, prestaţia Cristinei Săliştean, acompaniată de Vega Band, mi-a adus aminte de existenţa unei industrii muzicale de foarte bună calitate, în paralel cu cea oficială, există multe trupe şi interpreţi mult mai talentaţi decât ce se vede sau ce se aude. Doar că aceşti oameni muncesc pe brânci, pe rupte, sâmbetele şi duminicile, în sărbători şi poate nu mai au timpul necesar să se şi promoveze.

 

„Ah, femeie!”

Eugenia Moise Niculae cântă împreună cu familia, soţul şi cei doi băieţi, clarinetişti într-o echipă deasupra căreia plutesc energii incredibile şi comunicare din priviri. Dedicaţia oferită invitatelor primăriei Clinceni a fost o piesă recent înregistrată „Ah, femeie, ce eşti tu femeie”. Apoi, deşi era ziua femeilor, Eugenia Moise Niculae le-a emo­ţionat pe doamnele din sală cu piesa „Au crescut băieţii mei”.

 

O seară ca o bucurie

 

Surprizele oferite de Primăria Clinceni şi Consiliul local au mai cuprins şi un impresionant foc de artificii care au mărit strălucirea de bucurie din ochii doamnelor de la Clinceni. Să primeşti o petrecere în dar, e un cadou ales!