Prevenire consum de droguri
Prevenire consum de droguri

Pe 11 iulie, respectiv 13 iulie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ilfov Compartimentul Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Ilfov din cadrul Agenției Naționale Antidrog, împreună cu polițiști din cadrul Postului de Poliție Jilava au continuat activitățile de prevenire a consumului și traficului de droguri, în cadrul campaniei „Dincolo de aparențe”.

Activitățile informativ – preventive s-au derulat pe 11 iulie, în Parcul Dendrologic Chitila și în zonele adiacente acestuia, iar pe 13 iulie, la Școala Gimnazială Nr. 2 din comuna Jilava.

Polițiștii și reprezentanții Agenției Naționale Antidrog (ANA), în spiritul muncii de echipă, au purtat discuții cu mai multe persoane de toate vârstele, dar și cu circa 30 de elevi ai școlii gimnaziale din comuna Jilava, pe tema riscurilor și consecințelor generate de consumul substanțelor psihoactive, aceștia experimentând inclusiv ochelarii care simulează efectele resimțite de consumatorii de substanțe psihoactive, conștientizând astfel, riscurile aferente consumului de droguri.
Totodată, la activitățile desfășurate cu scopul prevenirii consumului substanțelor psihoactive efectuate la școala mai sus menționată au fost prezente mai multe cadre didactice care au asistat la discuțiile purtate cu tinerii.

Activitățile desfășurate pentru cresterea gradului de constientizare cu privire la riscurile asociate traficului si consumului de substante interzise, vor fi intensificate astfel încât să contribuie la reducerea numărului de persoane, care consumă sau sunt tentate să experimenteze substanțe psihoactive.