Una dintre cele mai frumoase şi bine dotate grădiniţe cu program prelungit din Ilfov am găsit-o în comuna Dragomireşti. Reţeta acestei investiţii a fost simplă: un primar dornic să facă ceva pentru comunitate şi o directoare inimoasă şi-au unit forţele şi au reuşit să dea în funcţiune o grădiniţă care poate rivaliza cu cele mai mo-derne astfel de instituţii din ţară.
Ideea construirii unei noi grădiniţe, în locul ce­­lei vechi, care avea doar două încăperi de 16 metri pătraţi şi în care învăţau 50 de copii, i-a venit primarului din Dragomireşti în 2008, după ce a constatat că existau foarte mulţi preşcolari din localitate dar şi din cele limitrofe, care nu aveau unde învăţa. În acelaşi an au fost făcute demersurile necesare şi ulterior au început lucrările de construcţie. Investiţia de până acum a fost de 2 milioane de lei şi a fost suportată de Consiliul Local şi parţial şi de Consiliul Judeţean. Lucrările s-au desfăşurat într-un ritm alert şi, pe 15 septembrie anul trecut, grădiniţa a fost deschisă pentru micuţii din Dragomireşti. Noua insti­tuţie de învăţământ are o suprafaţă construită de 2.040 de metri pătraţi, dispune de șase dormitoare, opt săli de clasă, bucătărie, sală de mese, spălătorie, cameră de depozitare a costumelor folosite la serbări sau concursuri, cabinet medical, sală de izolare, cabinet metodic, muzeu, sală de jocuri, sală de festivităţi, cabinet adminis-trator, cancelarie şi cabinet director. “Mai avem  câte ceva de făcut, dar această grădiniţă a devenit deja un etalon al comunei noastre. Este o grădiniţă care nu este a mea sau a altuia, ci a comunităţii din Dragomireşti”, spune primarul Gheorghe Socol. Singurele costuri pe care le suportă părinţii sunt legate de masa zilnică, adică 12 lei pe zi, care se materializează într-o masă caldă la prânz şi gustări dimineaţa şi după-amiaza.   

Copiii din Dragomirești, premianți la nivel național
Săptămâna trecută, cu ocazia unui cerc pedagogic la nivel de judeţ care s-a desfăşurat la grădiniţa din Dragomireşti şi care a avut ca temă “Grădiniţa incluzivă” (in-cluziunea şcolară înseamnă acceptarea de către instituţiile de învăţămầnt a tuturor copiilor, indiferent de apartenenţa etnică sau socială, religie, naţionalitate sau infirmi-tate şi este strâns legată de recunoaşterea şi acceptarea diversităţii), în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Ilfov, Cristache  Rădulescu, senatorului Mihaela Şandru, metodistei Andreea Marcu de la Inspectoratul Şcolar Ilfov, primarului Gheorghe Socol şi a consilierilor locali a fost inaugurată şi terminarea lucrărilor la mansar-da noii grădiniţe. “Inaugurarea a fost un real succes. Micuţii au cîntat “Imnul copiilor”, am avut şi porumbeii păcii care au fost lăsaţi să zboare în jurul grădiniţei iar toată lumea ne-a felicitat pentru această nouă unitate de învăţământ”, ne-a declarat directoarea grădiniţei, Milica Dragu-Pena. Despre doamna directoare trebuie spus că şi-a început activitatea în învăţământul preşcolar acum 33 de ani în Dragomireşti, loc în care de altfel a şi rămas. Chiar dacă fără eforturile susţinute ale acesteia probabil unitatea nu ar arăta cum arată acum, d-na Milica nu-şi atribuie meritele. “Am avut susţinerea necondiţionată a primarului dar şi a comunităţii”, spune aceasta. Copiii din Dragomireşti au parte de educaţie similară cu cea din cele mai titrate grădiniţe din ţară. Copiii de aici participă la nenumărate concursuri şi expoziţii, dovadă stând zecile de premii câştigate şi au acces, opţional, la cursuri de limba engleză sau dans modern. Mai trebuie spus că Moş Crăciun nu uită să vină pe coș în fiecare an, după ce trece întâi pe la Primărie şi își umple sacul, iar de fiecare 1 iunie tot pe banii primăriei copiii pleacă în excursie la munte sau la mare.