Şase lucruri urăşte Domnul, şi chiar şapte îi sunt urâte: ochii trufaşi, limba mincinoasă, mâinile cari varsă sânge nevinovat, inima care urzeşte planuri nelegiuite, picioarele care aleargă repede la rău, martorul mincinos, care spune minciuni, şi cel ce stârneşte certuri între fraţi
“Să nu ai alţi Dumnezei afară de Mine.” Această poruncă este împotriva închinării la orice alt dumnezeu afară de singurul Dumnezeu adevărat. Toţi ceilalţi dumnezei sunt dumnezei falşi.
Şi dacă nu crezi, întreabă-l pe Costel Niţă (Fifi), care pentru o clipă scurtă cât o bătaie de inimă, s-a îndoit de „Domnul” din Buftea, Ion Stoica. A fost mazilit pe toate fronturile: dat afară din PRM, pus sa-şi dea demisia de la Admin Cons, iar nevasta silită, după o pe­rioadă de mizerie petrecută în funcţia de consilier personal al „Domnului”, să-şi dea demisia.

“Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ. Să nu te închini înaintea lor, şi să nu le slujeşti; căci Eu, DOMNUL, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc fărădelegea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea ­neam al celor ce Mă urăsc.”
Porunca asta e mai mult decât clară. N-ai voie să te inchini nimănui, darmite să-i  faci vreun serviciu de imagine. Sunt îndeajuns Stoicalioanele cu baloane alb-albastre pe care scrie “Ion Stoica va urează La Mulţi Ani”, dedicaţiile făcute de lăutari, pe banii publici la “Zilele Oraşului Stoica”, urările de la Crăciun, din piaţeta Mihai Eminescu, unde tot pe bani publici Stoica e preaslăvit..
Deci, ajunge! S-a înţeles?

“Să nu iei în deşert Numele DOMNULUI, Dumnezeului tău; ­căci DOMNUL nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui”.
Ai făcut mişto de „Domnul Stoica”? Ai pomenit ceva de „Prea Preaua” Sabinuţa care decide de acasă soarta oraşului? Ai îndrăznit să nu asculţi vreunul dintre discursurile sforăitoare ale edilului? Ai pus-o de înmormântare! Poate, dacă se supără, vine Vitali (cel cu care amenința Stoica) şi te plimbă în portbagaj, bine fezandat în prealabil!

Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti. Să lucrezi şase zile, şi să-ţi faci lucrul tău. Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată DOMNULUI, Dumnezeului tău: să nu faci nici o lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta.
Zi de zi, ceas de ceas, altă treabă nu vei avea, sclavule din Buftea, decât să munceşti pentru şi pe plantaţia lui Stoica şi a “sfinţilor săi muci şi nici” În cea de a şaptea zi, dacă ai noroc, te scoate la o cafea, dacă eşti unul dintre cei aleşi poate bei şi un suc cu el, sau de ce nu, poate ai noroc să primeşti o mână întinsă priteneşte. Însă nu uita bufteanule! Toate astea ți se întâmplă  numai în pragul alegerilor, atunci când „Preafericitul Stoica” are nevoie de votul tău.

Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara, pe care ţi-o dă DOMNUL, Dumnezeul tău”. Acestă poruncă este dată ca întotdeauna noi să ne tratăm părinţii cu respect.
Aşa cum a făcut şi „Domnul” din Buftea. A cinstit-o pe mă-sa, a lăsat o să facă bani negri pentru zile albe, pe care apoi i-a dat cu camătă, a recirculat şi banii  picaţi  de la păcătoşii care au mituit întru mila “Domnului”, bani pe care ,,Preafericitul  Neluţu” nu i-a putut declara niciodată la fisc. Şi „Domnul” din Buftea îţi va cinsti şi el părinţii, iar dacă vreunul moare, te va întreba: -pe el cine-l va mai saluta?

“Să nu ucizi”. Această poruncă este dată pentru a nu comite crimă împotriva unei alte fiinţe umane.
Dar poţi să-l laşi să moară de foame. Poţi să-l dai afară din locuinţa ANL, poţi să-l obligi să te preaslăvească, deşi tu îl plăteşti cu un salariu de mizerie, de vreo 5-600 lei lunar, poţi să-i închizi afacerea, sau poţi să-l trimiţi pe căţelul tău de la Garda Financiară, pe Apostolul Cosmin, să-ţi facă trebile murdare şi de răzbunare. Da, poţi toate astea, dacă eşti  Preafericitul, Ion Stoica din Buftea. Iar dacă vreunul crapă de foame sau de sete, sau chiar de inimă rea, aşa a vrut destinul! Domnul a dat-,,Domnul” Stoica a luat!

“Să nu prea­cur­veşti”. Această poruncă ne spune să nu avem relaţii sexuale cu altcineva decât soţul / soţia.
Să nu asculţi muzica trupei Heaven, să nu te dai la bârfă cu Lav..ia, să nu o mângâi pe spate pe Mih…a care cântă muzici populare, să nu iei în maşină CD-ul pe care cântă T.o cea cu picioarele lungi, să nu pui afişe cu Clau..a, iar când eşti singur acasă, iar ,,Prea  Preaua “ Sabina e la Câmpina, să nu uiţi să opreşti  camerele de supraveghere, că te vede pe înregistrare  cu A……a cum va iubiți în patul conjugal şi iar îţi iei Vuitonul ăla greu cât un geamantan în cap! Ăla de l-ai luat de la turci de pe plajă, de crede „Prea Preaua”  Sabina că e original şi că era reducere specială de a costat doar 150 Euro. La Câmpina merge!

“Să nu furi”. Această poruncă ne spune să nu luăm ceva care nu ne aparţine fără permisiunea persoanei care deţine lucrul respectiv.
Dar poţi fura din banul public, pentru că nu e al unei persoane! Poţi contracta lucrări fără număr, să le ia numai „Sfinţii Mucenici”, ăia de-s doar muci şi nici, să dea înapoi şpaga cea de toate zilele, că nu se pune la poruncă! Poţi să dai teren în Pepinieră, până te doare pixul de atâta semnat, că doar ai căzut la pace, juma-juma şi porunca sfântă nu zice nimic de ce primeşti, ba chiar să fie primit! Poţi să ai două pensiuni, poţi să ai un hotel cât o şcoală, poţi să ai două maşini care costă de 100 ori cât ai  câştigat tu ”Domnule” din Buftea (care te crezi ), alături de soaţa ta „Prea-Preaua”  Sabina, la un loc şi în ultimii patru ani. Deci concluzia e: fură mai puțin, arată că realizezi ceva și nu te arunca să-ți etalezi neamul prost.

“Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău”. Această poruncă ne spune să nu spunem ceva fals împotriva altei persoane. În esenţă, această poruncă spune să nu minţim.
Nici când te cheamă blonda DNA, nici când bruna ANI te strigă la apel, nu se cheamă că ai minţit. Se cheamă că ai informat. Alt­fel de ce nu te leagă, ca să nu mai scapi de pe crucea justiţiei? Să dai în gât, să bagi zâzanie între prieteni, să i aţâţi unul împotriva celuilalt, nu se cheamă că ai încălcat porunca, chiar dacă minţi ca IUDA! Nici când ­minţi la oameni că le faci piaţă nouă (pe care  vrei să o concesionezi pe 3.000 de lei /lună prietenilor tăi), nici când îi ­minţi despre autobuze, terenuri, lucrări, nici când la robinet curge Cola de la RAJA, nu, tu Preafericitule „Domn” de Buftea nu ai minţit, şi nu ai spus ceva fals. Cei ce spun altora minciuni ajung să nu mai aibă nici pentru ei adevărul. Mincinoşii ajung foarte curând să-şi creadă propriile lor minciuni.

“Să nu pofteşti casa aproapelui tău; să nu pofteşti nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru, care este al aproapelui tău”. Această poruncă ne spune să nu dorim nimic din ceea ce nu ne aparţine.
Să nu-ţi doreşti afacerea finului tău, să nu i-o ceri, dar să-l aduci la sapă de lemn că nu ţi-a dat-o. Să nu fii părtaş la Sifoneria Uno, de unde mucenicul Emil îţi trage sforile cele puturoase. Să nu ai gânduri nici La Antene, unde la karaoke intră boxele în microfonie cu vazele de flori şi unde celălalt mucenic, Doru, a investit banii ce cu mâna Ta divină i-ai dat, în Mărinimia Ta! Să nu râvneşti la secretara primăriei, care de frica Ta a fugit la Mogoşoaia să se facă dascăl, să nu băleşti nici la trimisul Domnului  Dan Caramba, pe pământ şi în primărie, să nu ţi se,, bucure” nici la fata care a fugit din Primărie să dea centrale termice la popor, să nu ai gânduri la nici o  femeie pe care sa o mângâi pe spate când vine la Tine în audienţă! Aşa să te ajute  Domnul, pe tine Ion  Stoica! Cum ai „respectat” tu aceste porunci. Pentru că noi ştim.  Şi este timpul ca întreaga lume să te vadă aşa cum eşti şi aşa cum ai respectat Cele Zece Porunci Sfinte. Dacă pentru tine minciuna este un obicei – spune-i pe nume: păcat. Pocăieşte-te de ea şi cere I iertare lui Dumnezeu. Caută apoi să restabileşti adevărul în relaţiile cu cei pe care i-ai minţit. Deprinde te să vorbeşti „adevărul în dragoste” și ia hotărârea să nu mai minţi.