Aur – Alin George Moldoveanu, tir sportiv, 10 m aer comprimat

Aur – Sandra Izbașa, gimnastică, sărituri

Argint – Roxana Cocoș, haltere, categoria 69 kg

Argint – Echipa masculină de sabie, concursul pe echipe

Argint – Alina Dumitru, judo, categoria 48 kg

Argint – Corina Căprioriu, judo, categoria 57 kg

Bronz – Răzvan Martin, haltere, categoria 69 kg

Bronz – Echipa feminină de gimnastică, concursul pe echipe

Pentru unii, Olimpiada a fost ca o vacanță…

Pentru unii dintre sportivii români, Olimpiada nu a însemnat o mare bucurie sportivă, ci mai mult una…turistică, și asta pentru că evoluția lor a fost atât de modestă, încât – veți vedea, în unele cazuri – unii nici măcar nu au ajuns în clasamente! Iată, foarte pe scurt, câteva exemple, cu promisiunea că vom reveni pentru o analiză mai amplă.

● Cristina Bujin a ratat toate cele trei sărituri în calificările de la triplusalt. Pe lângă rămânerea în afara finalei, putem spune că Bujin nici măcar nu a evoluat la JO din moment ce toate cele trei sărituri ale sale, depășite, nu au fost luate în calcul!

● Bianca Răzor nu a reuşit să se califice în semifinalele probei de 400 de metri, venind pe locul cinci în calificări. Răzor s-a bucurat de Olimpiada sportivă… 52 de secunde și 83 de sutimi, timpul său din serii.

● Camelia Potec, Dragoş Agache, Alexandru Coci şi Norbert Trandafir, adică toți românii prezenți la natație, au ratat rând pe rând calificarea în semifinale și finale, prezența lor la Londra fiind ca și inexistentă.

● Ancuţa Bobocel și Cristina Casandra au ratat calificarea în finala probei de 3.000 de metri obstacole, ocupând locuri slabe în seriile preliminare.

● Singurul participant al Ro­mâniei în probele de ciclism, Andrei Nechita, nu a ter­­minat cursa pe şosea, nefiind înregistrat în clasament.

● Toți participanții României în concursul de tenis (Sorana Cârstea, Adrian Ungur, Gabriel Trifu, Simona Halep, Irina Begu) au fost eliminați din primul tur.