În calitate de asigurat beneficiezi de anumite servicii medicale gratuite, trimiteri la spital în vederea efectuării unor analize la preț redus, medicamente compensate sau gratuite etc. Dr. Aurelia Isărescu, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov îţi prezintă prin intermediul ziarului Jurnalul de Ilfov, actele necesare pentru eliberarea adeverinţei de asigurat în următoarele situații: 

Dacă ai fost persecutat politic, veteran sau invalid de război   

– buletin  

documente prin care să poți dovedi că te încadrezi în una dintre categoriile de beneficiari ai legilor de acordare a drepturilor 

adeverință eliberată de la Fisc care să ateste că nu obții venituri impozabile, altele decât cele din pensie 

declarație pe propria răspundere din care să reiasă că nu ai alte venituri în afară de pensie și cele prevăzute de legile speciale. 

Accesând site-ul www.jurnaluldeilfov.ro sau apelând direct la personalul CAS Ilfov a cărei adresă și număr de telefon le găsești în caseta care încheie materialul nostru, vei afla în care dintre legile speciale de acordare a drepturilor te încadrezi.   

Dacă ești încadrat într-un grad de handicap 

– buletin

– certificat de încadrare într-un grad de handicap

– adeverință de la Fisc ce atestă că nu ai venituri impozabile 

– declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu ai alte venituri în afara celor prevăzute de legea prin care li s-a stabilit această calitate. 

– Beneficiarii Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, al Legii nr. 189/2000, al Legii nr. 44/1994  

precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările și completările ulterioare, ai Ordonanței Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 189/2000, cu modificările și completările ulterioare, ai Legii nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum și unele drepturi ale invalizilor și văduvelor de război, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ai Legii nr. 309/2002 privind recunoașterea și acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcției Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950 – 1961, cu modificările și completările ulterioare, precum și persoanele prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) din Legea recunoștinței față de eroii-martiri și luptătorii care au contribuit la victoria Revoluției române din decembrie 1989 nr. 341/2004, cu modificările și completările ulterioare, pe baza actului de identitate, a documentelor doveditoare că se încadrează în una dintre categoriile de beneficiari ai acestor legi, a documentului eliberat de organele fiscale teritoriale din care să rezulte că nu realizează venituri impozabile, altele decât cele din pensii, precum și cu o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează alte venituri decât cele prevăzute de legile speciale sau pensii. 

Dacă ești inclus într-un program național de sănătate 

– buletin

– adeverință de la medicul curant sau medicul coordonator al programului de sănătate 

adeverință de la Fisc care să certifice faptul că nu realizei venituri impozabile 

declarație pe propria răspundere din care să reiasă că nu ai venituri din muncă, pensie sau alte surse.  

 

Reţine! Adeverințele se eliberează de luni până joi, între orele 10.00 – 15.00. Dosarul incomplet va fi refuzat din start. CAS Ilfov se află pe str. Aviator Popişteanu nr. 46 ori la telefon 021/224.19.82 sau 021/224.19.83 . Cum ajungi cel mai uşor la CAS Ilfov? De la Gara de Nord, ia autobuzul 105 până la staţia bulevardul expoziţiei apoi întoarce-te până la str. Aviator Popişteanu nr. 46. 

Dr. Aurelia Isărescu, preşedintele CAS Ilfov şi Jurnalul de Ilfov îţi prezintă săptămâna viitoare actele de care ai nevoie dacă ești însărcinată, lăuză, te afli în concediul de creștere a copilului sau primești ajutor de șomaj.