Fostul şef al statului Ion Iliescu a spus că nu au apărut din vară până acum motive care să justifice declanşarea unei noi proceduri de suspendare din funcţie a pre-şedintelui Traian Băsescu.

Întrebat dacă el consideră oportună o nouă suspendare. Ion Iliescu a răspuns: “Nu-s convins de această chestiune. Trebuie argumentată. A fost recent o încercare în timpul verii…”.

“Ce a apărut în plus din vară până acum ca să existe motivare? Asta trebuie să fie problema de fond pentru noi?”, a adăugat Iliescu în cadrul unei emisiuni de tele-viziune.

În opinia sa, USL trebuie să se concentreze pe alegerile parlamentare şi formarea unei majorităţi stabile. “De ce avem nevoie de scormonire a unor chestiuni când nu există motivaţie? Eu nu văd motivaţie anume pentru un asemenea pas”, a mai spus preşedintele de onoare al PSD. Cu toate acestea, Ion Iliescu a precizat că “de facto” Traian Băsescu a fost demis la referendumul din 29 iulie, dar ­Curtea Constituţională nu a avut motive constituţionale reale pentru a respinge acest lucru. Iliescu a invocat în acest sens datele ultimului recensământ al populaţiei.