A 15-a ediție, cu la fel de multe emoții
În organizarea Casei Corpului Didactic Ilfov și în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, prin dir. Alexandrina Niță, Sindicatul Învățământ Ilfov, prin preș. Ramona Mangu și Școala Gim. Nr. 1 din Brănești, director Nicoleta Tone, pe 17 decembrie, la Căminul Cultural Brănești, a avut loc cea de-a 15-a ediție a Festivalului județean de colinde ilfovene ”O, ce veste minunată!”.
Articol apărut în ediția print a jurnalul de Ilfov, nr.734
La eveniment au participat grupuri corale formate din elevi talentați ai școlilor și liceelor din Ilfov, o secțiune specială fiind dedicată cadrelor didactice care au dorit să interpreteze colinde.
”A devenit deja o tradiție la ca în preajma Sfintelor Sărbători ale Crăciunului, vestea minunată a Nașterii Domnului să fie anunțată de glasuri gingașe ale grupurilor de colindători coordonați de cadre didactice din întreg județul. Festivalul de colinde ilfovene ”O, ce veste minunată!” a ajuns în acest an la a 15-a ediție și avem înscrise 11 grupuri de colindători (aproximativ 200 de preșcolari și elevi) din Brănești, Afumați, Grădiștea, Popești-Leordeni, Fundeni-Dobroești, Corbeanca, Balotești, Jilava, Petrăchioaia sau Snagov. Ajutoarele Moșului au ajuns deja și au pregătit multe daruri pentru colindători, oferite de Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Ilfov. Așadar, să intrăm în atmosfera sfintelor sărbători mai cuminți, ascultători, răbdători, înțelegători. Mesajul nostru în prag de sărbători este de bunătate, generozitate, ascultare, respect și onestitate”, a transmis prof. Ovidiu Sebe, Casa Corpului Didactic Ilfov.
Avem cele mai frumoase colinde
Pe scena căminului cultural au urcat, pe rând, preșcolarii de la Grădinița ”Rița Gărgărița” din Brănești, grupul ”Voiniceii Danielei”, pregătit de prof. Gațe Daniela, micuții interpretând ”Galbenă gutuie”, grupul de colindători ”Enjoy”, de la Șc. Gim. Nr. 1 din Brănești, pregătit de prof. Roxana Geambașu, încântând publicul cu un
”Altfel de colind”, ”Am pornit să colindăm” și ”Ziua-i mare,
noapte-i sfântă”, corul de copii ”Sunetul muzicii”, condus de Cristina Manoliu Săvulescu, cu o serie remarcabilă de colinde sau Ansamblul ”Jilăveanca” al Șc. Gim. Nr. 1 Jilava, coordonat de prof. Mihaela Velicu, care a interpretat ”Deschideți ușa, vin cu colindița”, ”Am pornit cu colindatul” și ”Bună seara, gazdă aleasă”.
În continuare, ”Glasul bucuriei” din Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” Snagov, elevi pregătiți de prof. Mitrea Elena, a adus colindele ”Iisus, bine-ai venit”, ”Colind bizantin” și ”Ia, sculați voi gazde mari”, iar grupul folcloric ”Junii lui Grecianu”, de la Șc. Gim. Nr. 1 Grădiștea, prof. Gheorghe Marius, a adus pe scenă ”Jocul caprei”.
Ansamblul coral al Șc. Gim. Nr. 1 Petrăchioaia, pregătit de prof. Cornelia Stoica, a anunțat ”Colindăm, colindăm iarna”, un ”Altfel de colind” și ”Florile dalbe”, ”Ansamblul folcloric ”Izvorașul” de la Liceul Teoretic ”Traian Lalescu” Brănești a interpretat, sub coordonarea prof. Crivăț Rodica, mai multe colinde îndrăgite, iar invitatele Daria Sebe și Bianca Nicola Gheorghe, pregătite de Vlad Gheorghe, au încântat cu ”Cobori, Doamne, pe pământ” și ”Asta-i seara luminată”.
În partea de final a spectacolului, Grupul Pslatic ”Sf. Filofteia” din Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sf. Filofteia” Pasărea, Brănești, coordonat de prof. Coșniță Antonia, a interpretat ”Colindul colindelor”, ”Maica Sfântă a pornit” și ”La mulți ani, surori și frați!”, Grupul ”Cantanti” al Șc. Gim. Nr. 2 Fundeni, Dobroești a adus colindele ”Asta-i seara luminoasă”, ”Sub fereastră, la om bun” și ”O, ce bucurie mare”, sub îndrumarea prof. Preda Nicușor, iar ”Șezătoarea sânzienelor” – din Liceul Teoretic ”Radu Popescu” Popești-Leordeni, grup coordonat de prof. Dragne Daniela, a interpretat ”Deschideți ușa, vin cu colindița”, ”Asta-i casa cea frumoasă” și ”Hai cu noi să colindăm”.