La “Zilele Porţilor Deschise”, românii au învăţat să-şi salveze semenii ce se zbat între viaţă şi moarte

Ambulanța București/Ilfov și-a deschis larg porțile pentru vizitatori, în săptămâna 21-27 iulie, cu prilejul împlinirii celor 107 ani de activitate. Sute de bucureșteni și ilfoveni au vizitat în aceste zile sediul central, stațiile și substațiile instituției, în cadrul evenimentului “Zilele Porților Deschise”. 

Sute de români au vizitat Serviciul de Am­bulanță București/Ilfov (SABIF) în pe­rioada 21-27 iulie, la „Zilele Por­ților Deschise”. Cu mic cu mare, aceștia au aflat că bătrânica Ambulanță, voluntarii și specialiștii serviciului, salvează vieți de 107 ani. Mulți au fost pre­gătiți să se înroleze în echipa SABIF. Fie și numai pentru o zi. După un tur al instituției, un scurt istoric al activității angajaților și câteva demonstrații tehnice, vizitatorii au înțeles că în medicina de urgență, secundele fac diferența între viață și moarte și trebuie intervenit rapid.

Au văzut cum fac minuni specialiștii de pe Salvare 

Dornici să deslușească misterul prin care echipajele de pe Salvare reușesc să scoată din ghearele morții oameni ce se află la un pas de a se stinge, invitații au depus eforturi susținute alături de specialiști. Ei au învățat să-și ajute semenii la nevoie. Așadar, cu toții au fost în “prima linie a frontului” și au participat la programul “Fii voluntar pe Ambulanță pentru o zi!”. Practic, vizitatorii au văzut cu ochii lor cum fac minuni specialiștii de pe Salvare. Minuni pe care acum le cunosc în detaliu și sunt capabili să le săvârșească și ei în situații extreme. 

“Vizitatorii au participat la unul sau două cazuri pe Ambulanță alături de medici și asistenți, au învățat tehnici de resuscitare de la voluntarii noștrii. Unii chiar au dorit să afle cât mai multe informații cu privire la procedura prin care ar putea deveni voluntari în cadrul instituției”, ne-a spus dr. Cristian Grasu, directorul medical SABIF. 


Spitalele pe două roți au nevoie de voluntari  

SABIF ne salvează de 107 ani. În ciuda personalului din ce în ce mai redus, medicii, asistenții și voluntari intervin cu promptitudine și reușesc să-i readucă la viață până și pe cei care sunt găsiți aproape fără suflare. Și totuși, pentru a salva tot mai multe vieți, serviciul are nevoie de mai mulți lucrători voluntari. Oricine poate fi instruit și pregătit să muncească alături de specialiști. Chiar și tu. Fii voluntar pe Ambulanță și vei vedea că din secundele ce se scurg trudind, vibrează viața și odată cu ea, mulțumirea și cel mai înălțător sentiment, împlinirea ta. Spitalele pe două roți au nevoie de voluntari. Alătură-te echipajelor! 


Mulțumim SABIF că ne salvați de 107 ani!