Ziua de 23 iulie a fost încă o zi deosebită pentru presa românească, după ziua de 3 mai, când este ziua mondială a presei. A fost aniversarea presei militare române.

Forțele armate au celebrat Ziua Presei Militare, eveniment ce amintește de primele articole cu tematică specifică, legi, regulamentele oștirii române, înaintările în grad și bineînțeles, de militarii de elită. 

Succes actualilor gazetari! 

Așadar, gazetarii militari au fost sărbătoriți pe 23 iulie. De ce atunci și nu în altă zi? Pentru că, în urmă cu peste o sută de ani, pe vremea domniei lui Alexandru Ioan Cuza, a fost înființat primul ziar oficial al armatei române. „Observatorul Militar” era primul periodic militar din Principatele Române și printre primele publicații militare de opinie din lume. După Revoluția din ’89 s-a hotărât ca data de 23 iulie să devină Ziua Presei Militare. Cu prilejul acestei zile, general dr. Florian Tucă, fost gazetar și prof. Petre Teodor transmit un mesaj de felicitare gazetarilor din domeniu. “De Ziua Presei Militare, urăm în mod sincer, cu toată căldura sufletelor noastre, noi și cât mai edificatoare succese actua­lilor gazetari militari care duc mai departe cu mândrie și cu devotament, prin cuvântul tipărit, tradițiile primului ziar militar oficial al oștirii române moderne!”