Încep activităţile în cadrul ISU 2

Agenţia de Dezvoltare Intracomunitară Bucureşti-Ilfov (ADIBI) a anunţat, la sediul Primăriei Bragadiru, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Ilfov (CJI), Marian Petrache, începerea activităţilor proiectului “Dezvoltarea şi dotarea serviciilor specializate pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Bucureşti-Ilfov”, proiect în valoare totală de aproape 18,5 milioane de lei şi care va fi implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin REGIO.

Obiectivele generale ale proiectului se referă la crearea premiselor necesare asigurării populaţiei cu servicii esenţiale în situații de urgență. Astfel se ajunge la atingerea obiectivului european al coeziunii economice şi sociale, prin îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor pentru siguranţă publică. Grupul ţintă îl reprezintă locuitorii şi orice persoană aflată pe teritoriul regiunii Bucureşti-Ilfov (în principal cetăţenii Capitalei şi ilfovenii) și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” al municipiului Bucureşti, dar şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Codrii Vlăsiei” al judeţului Ilfov. Se are în vedere creşterea cantitativă a dotărilor cele două inspectorate – “Dealul Spirii” şi “Codrii Vlăsiei” şi creşterea calitativă a activităţii acestora în primul rând prin  scurtarea timpului de intervenţie. Concret, cele două ISU vor achiziţiona încă 14 mijloace speciale de transport noi şi ultramoderne. Judeţul Ilfov va primi 6 dintre acestea – 4 autospeciale cu apă şi spumă, cu o încărcare utilă de 9 tone, o autospecială cu apă şi spumă cu încărcare de 200 litri şi una de intervenţie şi salvare de la înălţime – 42 metri.

Marian Petrache, preşedintele CJI a ţinut să amintească celor participanţilor la conferinţa de începere a activăţilor proiectului de situaţia existentă în anul 2005, când la aeroportul Otopeni existau doar 3 maşini de intervenţie, şi pentru că oricând una dintre ele era posibil să nu mai pornească, din cauza uzurii, fuseseră amplasate de-a lungul pistei ca să se poată interveni rapid într-o situaţie de urgenţă. “La nivelul anului trecut, în numai şase luni de zile, după finalizarea ISU 1 – când cele două inspectorate au fost dotate cu echipamente noi şi moderne – timpii de intervenţie au scăzut de la 20 de minute, la 17. Ceea ce reprezintă un fapt îmbucurător”, a adăugat, din partea ISU Ilfov, Irinel Precup, prim adjunct al inspectorului şef.