Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a postat pe Facebook un film de circa un minut, în care declară că liderul PNL Crin Antonescu este un “om instabil, care se lasă pradă gesturilor impulsive şi emoţionale” şi care nu poate aspira, în consecinţă, la funcţia supremă în stat. 

„Crin Antonescu fuge de orice responsabilitate. A fugit de la guvernare, a fugit din USL şi acum a fugit şi de la şefia Senatului. Nu poate fugi însă de electorat. Un om instabil, care se lasă pradă unor gesturi impulsive şi emoţionale, nu poate aspira să ajungă primul om din stat“, afirmă Zgonea. Acum, spune el, Crin Antonescu are mai mult timp liber, dar colegii săi senatori vor trebui să aleagă pe altcineva la şefia Senatului. Potrivit președintelui Camerei Deputaților,  această funcţie  trebuie să revină unui senator USL „care să vină la serviciu şi să fie preocupat de legi“.

„Această funcţie trebuie să revină unui senator USL pentru a reflecta voinţa exprimată de alegători în decembrie 2012. Trebuie să continuăm procesul de revizuire a Constituţiei, de modificare a legilor electorale şi descentralizarea. Electoratul așteaptă de la Parlament legi necesare modernizării României și continuării creșterii economice, capabilă să genereze locuri de muncă și bunăstare”, a mai spus Zgonea.