Congresul PLR

Congresul Partidului Liberal Reformator (PLR), constituit în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu, a început, vineri, la Palatul Parlamentului, cu un spectacol de laser, lumini şi fum artificial, care s-a încheiat cu conturarea siglei formaţiunii, o pasăre.

A doua zi, sâmbătă, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Partidului Liberal Reformator (PLR). El le-a spus participanților la Congres că acest vot îi dă speranța și încrederea că va ajunge și președintele României.

„În ceea ce mă priveşte, votul dumneavoastră îmi dă speranţă şi încredere că voi ajunge preşedintele României şi voi ajunge să-i reprezint pe toţi românii ca un preşedinte care îşi înţelege misiunea, o misiune dificilă, de responsabilitate, care înseamnă a realiza coeziunea la nivelul societăţii, de a aduna energii în jurul unui proiect măreţ care să ne facă mai mândri şi mai demni”, a spus Tăriceanu. Mai mult, Tăriceanu este convins că PLR va furniza, astfel, primul preşedinte liberal al României.

„Dragi colegi, toţi cei care suntem azi aici pe scenă şi am fost aleşi de dumneavoastră am primit un vot de încredere, un vot pe care eu îl interpretez într-un mod foarte simplu şi clar: ne-aţi mandatat să ducem mai departe liberalismul în România şi vă mulţumim”, a spus Tăriceanu, în debutul discursului său. El a precizat că îşi doreşte ca echipa aleasă în fruntea partidului să reprezinte liberalismul în faţa tuturor românilor.

Tăriceanu, singurul candidat la funcţia de preşedinte al partidului, a fost ales preşedinte al PLR cu 1.167 de voturi „pentru” din 1.183 voturi valabil exprimate. Totodată, a fost aleasă şi structura de conducere a PLR, formată din 19 vicepreşedinţi şi 27 de membri ai Biroului Politic Central. Pentru cele 19 funcţii de vicepreşedinte PLR au candidat 19 persoane: Daniel Barbu, Cătălin Beciu, Radu Boroianu, Steluţa Cătăniciu, Petru Ehegartner, Graţiela Gavrilescu, Andrei Gerea, Virgil Guran, Sorin Ilieşiu, Nicu Marcu, Marius Mateescu, Nicolae Nasta, Ion Pârgaru, Dan Păun, Ovidiu Silaghi, Mihai Stănişoară, Radu Stroe, Jan Tucan, Ioan Uţiu.