În contextul lansării Partidului Liberal Reformator, Klaus Iohannis a declarat că au mai existat astfel de încercări de a dezbina partide mari, dar ele au fost sortite eșecului. El este convins că electoratul este unul sănătoes și va respinge astfel de defecțiuni politice.

Iohannis a atras atenția că, în această conjunctură, un vot acordat lui Tăriceanu este, de fapt, unul pentru Ponta. „Astăzi, constat că mirajul stipendiilor este mai puternic decât chibzuinţa principiilor. În condiţiile în care domnul Călin Popescu Tăriceanu insistă să meargă pe un drum care îl duce tot mai departe de liberalism, despărţirea definitivă a domniei sale de orice rădăcini liberale este inevitabilă”, susţine Klaus Iohannis. Liderul PNL afirmă că nu poate decât să deplângă „lipsa de discernământ a unui fost preşedinte al PNL, care se lasă antrenat în jocul premierului”. El a atras atenția că Ponta folosește astfel de trucuri și manevre politice mânat de teama față de PNL.

„Din fericire, corpul electoral este sănătos şi respinge de fiecare dată aceste defecţiuni politice. Sunt convins că la fel se va întâmpla şi la finalul acestui an, când românii vor alege cu mult discernământ şi vor sancţiona trădările. Le transmit tuturor românilor de bună credinţă să nu aibă nicio îndoială că un vot pentru Călin Popescu Tăriceanu este, în realitate, un vot pentru Victor Ponta”, încheie comunicatul liderul PNL.