363 de locuri de muncă în Ilfov
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) informează că, în 6 august, sunt 14.406 locuri de muncă vacante în toată ţara, cele mai multe fiind disponibile în Prahova (1.573), Bucureşti (1.498) şi Cluj (1.110). În Ilfov avem 363 de locuri de muncă disponibile, județul nostru fiind în partea inferioară a ierarhiei. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă, sau pot accesa adresa de internet http://www.semm.ro/LMV/home.seam, unde pot vizualiza locurile de muncă vacante oferite în fiecare judeţ, pe meserii, precum şi persoanele de contact cărora le pot solicita informaţii suplimentare.
Investiții în Ilfov
MOL România a investit peste 6,1 milioane de euro în 7 benzinării noi, extinzându-şi reţeaua de distribuţie naţională la 154 de unităţi, noile benzinării fiind situate în judeţele Constanţa, Ilfov, Suceava, Timiş, Hunedoara, Iaşi şi Bihor. Noile staţii au fost deschise în oraşul Cernavodă, judeţul Constanţa, pe Şoseaua Bucureşti Nord din Ilfov, în Rădăuţi (judeţul Suceava), Timişoara, Brad (Hunedoara) şi Miroslava (judeţul Iaşi). Grupul MOL operează o reţea de peste 1.700 de benzinării în regiunea Europei Centrale şi de Est.
5 lei în plus la salariu
Câştigul salarial mediu nominal net a fost în iunie de 1.687 lei, cu 0,3% (5 lei) mai mare faţă de luna mai şi cu 5% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, cele mai mari valori înregistrându-se în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale şi cele mai mici în hoteluri şi restaurante. Astfel, în extracţia petrolului brut câştigul salarial a fost, în iunie, de 4.707 lei, iar în hoteluri şi restaurante de 981 lei, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.334 lei, cu 0,3% mai mare decât în mai.
Milioane pentru BNR
BNR vrea să renoveze un conac din comuna Păuşeşti-Măglaşi, judeţul Vâlcea, care a aparţinut lui Mihail Oromolu, guvernator al băncii centrale în perioada interbelică, şi estimează că va plăti pentru acest proiect până la 10,2 milioane lei (2,3 milioane euro), inclusiv TVA. Conacul, construit în perioada 1915 – 1916, a fost preluat de BNR în urmă cu câţiva ani, de la Finanţele Publice Vâlcea. Contractul are o valoare estimată de 8,26 milioane lei, fără TVA şi va finanţat de banca centrală din fonduri proprii, iar termenul pentru finalizarea lucrărilor a fost stabilit la doi ani de la data atribuirii acordului. Mihail Oromolu a deţinut funcţia de guvernator al BNR în perioada 1 ianuarie 1922 – 31 decembrie 1926, de activitatea sa în această funcţie fiind legate, printre altele, recuperarea depozitului în aur deţinut de BNR la Reichsbank (Banca centrală a Germaniei), încheierea convenţiei pentru lichidarea datoriei statului la banca centrală şi revenirea statului în acţionariatul BNR.