Şi, e al doilea an consecutiv când se întâmplă aşa. Totuşi, nimic rău în asta. Ci numai de bine. Chiar de foarte bine. Serios! Sâmbătă şi duminică (19-20 sept.), la Otopeni a avut loc ediţia a II-a la baschet…de stradă. Jocul se numeşte “Streetball”. E un derivat spectaculos din baschetul clasic, cu norme nu atât de stricte, mai puţine şi mai uşoare. Dar principala lui regulă lui e că se dispută sub cerul liber. Oriunde, neîngrădit.
Otopeni e “libertatea mişcării”
Competiţiile sportive pentru amatori şi profesionişti au devenit o emblemă a oraşului, certificată de fapte. Primarul Silviu Gheorghe e un susţinător pasionat al lor.
“Libertatea mişcării“ nu e doar sloganul Clubului Sportiv Otopeni, coorganizator al acestor două zile speciale, alături de primărie şi Consiliul Local.
Tot atât de important e şi faptul că acest îndemn la alungarea sedentarismului şi pentru un stil de viaţă sănătos îl propunem tuturor categoriilor de vârste ale locuitorilor noştri. De la copii, la cei vârstnici”, a afirmat el.
Zona strategică
Piaţeta din faţa primăriei oraşului şi a Centrului Cultural “Ion Manu” a fost dedicată acestui eveniment, desfăşurat timp aproape opt ore, în fiecare zi. Aici s-au desfăşurat meciurile de streetbal şi celelalte programe artistice, demonstraţii, sau festivitățile de premiere. Pentru competiţii, au fost amenajate două terenuri, pardosite cu un covor poliuretanic elastic, special.
S-au înscris peste 200 de participanţi, în marea lor majoritate elevi ai şcolilor din Otopeni. Dar şi oricine a vrut să participle la confruntări, plus membrii CS Otopeni – din echipele de babybaschet, minibaschet şi juniori, antrenate de Vlad Jişcanu. La eveniment, el a fost organizator şi jucător. A fost flancat de colegii săi, Cătălin Voiculescu, Cătălin Nazîru și directorul CS Otopeni – Nicuşor Stoica.
De la el am aflat că: “S-au înscris 10 grupe de sportivi amatori – 6 de băieţi şi 4 de fete. Pe categorii de vârste – de la minus 8 ani, la plus 35 de ani. Pentru copii, cele mai importante lucruri au fost spiritul de echipă şi buna lor comunicare. Şi-au ales singuri partenerii şi rezervele. Au făcut-o cu încrederea obţinerii celui mai bun rezultat. Se cunoşteau între ei, îşi ştiau potenţialul sportiv şi s-au luptat vajnic, pentru a învinge. Jucătorii au primit premii şi diplome”, a precizat el.
Premierea campionilor naţionali
Un moment absolut special a fost acela al onorării echipei de babybaschet clasic, care, în urmă cu trei luni, la Mangalia, a dobândit un rezultat remarcabil şi anume –
titlul de campioană naţională. Sunt micii sportivi cu vârste între 8 şi 10 ani, ai CS Otopeni. Primarul Silviu Gheorghe le-a acordat premii dedicate special obţinerii acestui Loc I – asigurându-i de preţuirea, susţinerea sa şi a comunităţii.