Șah la Otopeni. Liceul “Ioan Petruș“, gazdă     

25 – 27 martie. Au fost trei zile de confruntări încleștate, în cea mai liniște, a sportului minții – șahul.

50 de elevi ai cursului gimnazial – sportivi legitimați la cluburile sportive din Capitală și Ilfov – au fost protagoniștii, din care s-au ales campionii de azi și, de ce nu, megacampionii de mâine. Băieți și fete, pe grupe de vârste de 8, 10 și 14 ani. Cunoscătorii știu, dar aflați și dvs., stimați cititori, că rundele s-au desfășurat în sistem elvețian de șapte întâlniri.  

 Organizatori? Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Ilfov, prin dir. Constantin Fînaru; Centrul Județean psentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, dir. Cristi Toma, asistat de Anca Popa și Dana Leolea – insp. de specialitate . Partidele de joc au fost asistate de o brigadă de arbitri, cu o lungă carieră în pregătirea tinerilor pentru acest minunat sport: Gheorghe Petcu, Filip Matei – Asociația Județeană de Șah Ilfov, Cristian Palamar și Florin Coman.

Premiile au constat în cupe, medalii, diplome și cărți. Multe cărți. Festivitatea i-a adunat pe părinți, rude, prieteni, susținători și mai ales pe campioni, în sala Liceului  “Ioan Petruș“, din orașul gazdă.

Numele câștigătorilor, în ordinea locurilor I, II și III: grupa de vârstă 8 ani, băieți – Adrian Florea Robert, Rareș Andrei Ionescu, Mihail Salomeia. Fete: Victoria Ionescu, Ioana Maria Ipate, Maria Alexandra Neagu.

La grupa de vârste 10 ani, băieți: Matei Rădoi, Cristian Andrei Neghiu, Stelian Busuioc. Fete: Andra Maria Paloș, Ioana Slobozeanu și Simona Mîrșu. Grupa de vârste 14 ani, băieți: Andrei Ștefan Cristescu, Mihai Iulian Toma, și Mihnea George Coman. Fete: Ana Maria Cristache, Andreea Loredana Stan și Ana Maria Șerbănoiu.