Clinceni. Distracție maximă, de 1 Iunie                                                                                 

Vă spun ceva important, chit că am numai câțiva ani. Cei mari au avut o idee grozavă când au hotărât ca – de Ziua Mea – să înceapă vara. În primul rând, pentru că are cireşe coapte. Apoi, aerul cântă. Iar soarele şi pământul spun poezii, în rând cu mine. Aşa a fost la Clinceni. Dacă n-aţi ştiut, v-o zic eu. Petrecerea a fost cevaaa… Super-extra! Iureșul din difuzoare, cântece, jocuri, doine, hore pe scenă și lângă ea, leagăne, tobogane, baloane înnodate, floricele și flori, vedete pentru toate generațiile. I-am văzut pe frații și surorile mele, mai mici, pe liceeni, pe mama, tata, pe bunici. O să vă spună reporterul de la “Jurnalul“. O să vă și arate. A promis.

Și iată, mă țin de cuvânt. Miercuri 1 Iunie, la amiază toți au împlinit, cu drag, îndemnul marelui Ion Creangă, care suna așa: “Hai mai bine despre copilărie să povestim, căci ea e veselă, nevinovată şi drept vorbind, acesta-i adevărul“. Dar, timp de opt ore, petrecerea a fost o altfel de poveste. Au alcătuit-o cei din Consiliul Local al comunei, primarul Adrian Budeanu, vicele Ion Simion, angajați ai primăriei, artiști de toate vârstele, dascăli păstrători ai tradițiilor folclorice, stele consacrate ale muzicii și dansului, copii, adolescenți, tineri, toți împreună. De pe scenă au năvălit antrenul, distracția și buna dispoziție. 

E ceea ce s-a întâmplat la Clinceni, în spațiul uriaș al noului amfiteatru ridicat pentru sărbătorile comunității. Gazda de excepție a sărbătorii zilei de 1 Iunie a fost marea amenajare a Complexului Cultural și Sportiv – inaugurată cu câteva zile în urmă.

 

Spectacol minunat, cu recitaluri speciale

Pe scena estacadei ridicate în preajma noii Case de Cultură s-au perindat zeci de artiști interpreți, vedete ale muzicii de toate genurile, grupuri vocale, ansambluri folclorice și de dans. Atmosfera artistică strălucitoare a fost întreținută cu spontaneitate și vervă de binecunoscuții interpreți de muzică tradițională românească Mărioara Man Gheorghe și Grigore Gherman.

Au urcat la rampă și au cules aplauze în cascade artiștii: Maria Ciobanu, Elena Gheorghe, Mărioara Man Gheorghe cu grupurile de copii “Mlădițe Ilfovene“, Eugenia Moise Niculae – și ea însoțită de generații tinere ale grupului “Zestrea Ilfoveană“, Cristina Sălișteanu, formațiile “Gipsy Casual“, “Mihai Napu Band“ și tinerii interpreți Mihaela Petrache, Antonio Lupu – laureați ai unor festivaluri muzicale importante, din țară și străinătate. Repertoriul deosebit și divers, prezența scenică și căldura interpreților au însuflețit marele succes la public. Spectatorii, mulți dintre ei buni cunoscători ai pieselor au cântat și dansat, sincron cu vedetele preferate.

Pe toată durata spectacolului, dansul a fost admirabil susținut de grupul “Pasitos“ – alcătuit și condus de instructorul Paul Șerban pe diverse categorii de vârste – de la copii, la adolescenți.

                                                                                                                  

La mulți ani, dragii noștri copii!

Această urare a presărat tot parcursul recitalurilor și distracției. A fost rostită pe toate vocile și în toate variantele de formulare, cântate sau rostite. Numărul spectatorilor cărora le-a fost adresată sărbătorirea a fost de câteva sute. În total cu părinți, rude, prieteni, cadre didactice, musafiri, organizatori – numărul celor care au participat la sărbătoarea zilei festive a trecut de 1.000 de persoane.

 

Din cuvintele oamenilor mari

Sunt cei care le ocrotesc copilăria, îi iubesc necondiționat, îi învață și îi pregătesc pentru ziua de mâine. Iată succint, câteva dintre gândurile lor.

Adrian Budeanu, primarul Clinceniului: “Într-o Românie europeană avem responsabilitatea de a susţine toate formele de expresie culturală, ca fiind paşaportul nostru pentru viitor. Sunt un susţinător al libertăţii e exprimare, a diverităţii culturale, şi totodată sunt foarte mândru de valorile noastre culturale.

Tinerii sunt cei care au obligaţia de a-şi construi o identitate spirituală, care le va folosi pe termen lung şi le va asigura premisa de a-şi ţine capul sus, în lume”.

Trebuie spus că primarul a fost o prezență discretă, pe toată perioada sărbătoririi acestei zile. Într-un târziu, și-a făcut apariția la festivitatea decernării Diplomelor de Excelență elevului Ghiorghe Gabriel și membrilor Asociației Club Sportiv “Noblesse Oblige“ a persoanelor cu handicap, sucursala Clinceni. Au primit aceste distincții Mihai Manea, Florin Costea, Marian Marin, Dumitru Constantin, Mihaela Olguța Dinu, Popa Mariana și președintele asociației Simion Popa.

Edilul localității le-a mai oferit buchete frumoase de flori vedetelor invitate în programul artistic al sărbătoririi.

Înainte de sfârșitul aniversării acestei zile minunate, focurile de artificii au luminat cerul. Iar finalul a fost apoteotic și dulce. Feliile a cinci torturi uriașe au fost împărțite, în primul rând copiilor.