Cei mai buni artiști de stand-up și de „impro” s-au întrecut la a doua ediție a Festivalului – Concurs de Umor „Otopeniul Vesel”, sub „directa coordonare” a îndrăgitelor actrițe Andreea Grămoșteanu și Rodica Ionescu, prezentatoarele evenimentului.
Pentru cei care au vrut să se distreze cu umor de calitate, în perioada 14 – 16 octombrie, Primăria orașului Otopeni, Centrul Cultural „Ion Manu” și Asociația Culturală „Mileniul 3”, au invitat publicul cu vârste peste 14 ani să râdă gratuit în hohote la demonstrațiile de stand-up comedy și de improvizație susținute, atât de concurenți individuali, profesioniști sau amatori, cât și de grupuri.
Cum nu se poate umor fără domnii caricaturiști, în paralel, pe toată durata festivalului, în foaierul Centrului Cultural din Otopeni, a avut loc o expoziție de caricaturi semnate de Aurel Stefan Alexandrescu, Costel Pătrășcan, Nicolae Ioniță, iar caricaturiștii Marian Avramescu și Leonte Năstase au realizat gratuit portrete tuturor celor prezenți.
Spectacolul final al Galei Laureaților a fost presărat cu momente incendiare de magie și iluzionism oferite de renumitul Johannes. Magicianul care a mers pe apă, a evadat dintr-un sicriu îngropat în pământ, deși avea picioarele legate sau a fost călcat de un compactor de 15 tone, a lăsat și de această dată publicul cu gura căscată.
La Stand-up Comedy, locul 3 și premiul în valoare de 500 lei i-a revenit lui Georgel Țintă Constantin, locul 2 lui George Bonea, iar locul 1 a fost câștigat de Cristian Manolescu.
La Spectacolul Concurs de Improvizație, locul 3 a fost câștigat de Trupa Iele, locul 2 de Trupa Backstage Boys, iar premiul 1 l-a primit Trupa Freeze.
Prezent la eveniment în calitate de membru al juriului, „regele farselor” din anii ’90, Viorel Gaiță, ne-a declarat că „Otopeniul Vesel” este o inițiativă lăudabilă, fenomenul Impro, această formă de teatru extraordinar fără niciun fel de scenariu, fiind în continuă expansiune. „Se vede experiența trupelor care au venit în concurs. Să te facă să râzi fără niciun fel de scenariu este destul de greu și totuși se râde aproape continuu. O inițiativă lăudabilă, având în vedere că umorul a coborât atât de jos încât nu prea mai poate fi numit umor. Este mai mult, cum se spune la americani, umor de toaletă. La Otopeniul Vesel, nivelul este destul de ridicat”, a spus Viorel Gaiță. Povestind despre ce mai înseamnă umorul la români, Viorel Gaiță a spus că poantele legate de sex merg întotdeauna, „politică mai puțin pentru că nu știi cum e împărțit publicul. Jocurile de cuvinte merg, dar deja vorbim de un număr de calitate. Stand-up-ul e o formă de a-ți povesti viața comic și văd că prinde tot mai mult teren și la noi”.