Este dovedit științific. Nuanțele care ne atrag în mod deosebit, ne conferă propria personalitate și dezvăluie ceea ce avem pe suflet și ceea ce gândim. Psihologii britanici susțin, în urma celui mai recent studiu că, până și sentimentele ni le manifestăm în funcție de culorile care ne farmecă. 

Alb = romantici

Dacă suntem fascinați de tot ceea ce are culoarea albă este semn că suntem niște romantici incurabili, extrem de sensibili și iubim necondiționat oamenii, animalele, locurile, natura și tot ce găsim frumos. Nu de puține ori, gesturile noastre aparent neînsemnate, poartă o simbolistică aparte și sunt extraordinar de frumoase. Timiditatea și căldura sufletească ne fac să fim cu adevărat speciali.

 

Galben = grijulii

Culoarea galben trădează o grijă permanentă față de cei din jur. Faptul că suntem atrași în mod deosebit de această culoare constituie  un bun indiciu că trăim o rațiune aproape dusă la extrem. Suntem drăguți și nu ne deranjează că muncim din greu sau că facem sacrificii pentru a-i face pe alții fericiți. S-ar putea spune că suntem buni dar, uneori, devenim grijulii cu familia și prietenii, mai mult decât ar fi cazul.

 

Albastru = loiali

Culoarea albastru care prodomină în garderoba noa  rareori ne încumetăm să facem vreo faptă bună.