Vicepreședinte CJI și candidat PMP Ilfov pentru Camera Deputaților, la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016

Rizia Tudorache are 55 de ani, este căsătorit și are trei copii. Locuiește în comuna Mogoșoaia și este o persoană extrem de implicată în problemele comunității, orientată către rezultate pozitive, obținute transparent și corect.

Rizia Tudorache a absolvit Liceul Militar de Marină ”Al. Ioan Cuza”, din Constanța, Școala de Ofițeri din cadul Ministerulului Apărării Naționale, Facultatea de Științe Juridice din cadrul Universității București și Universitatea Politehnică din București, având specializarea de inginer TCM. De-a lungul timpului, a activat în diferite domenii, a fost îmbarcat pe nave comerciale, ofițer MApN, iar din 2001 este om de afaceri.

”În anul 2013, dezamăgit de lipsa de perspectivă a partidelor politice din România și din dorința de a pune Ilfovul pe drumul modernității, am decis să fac pasul spre politică și am devenit membru al Partidului Mișcarea Populară, un partid cu 85% oameni noi. Mi-am asumat funcția de președinte al organizației PMP Ilfov, iar munca în fruntea echipei nu a fost în zadar. În luna iunie a acestui an, locuitorii județului nostru mi-au acordat încrederea și votul lor, devenind astfel consilier județean din partea PMP și mai apoi vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov. În prezent, îmi desfășor mandatul respectând un principiu de bază pentru mine: politica în slujba cetățeanului și nu cetățeanul în slujba politicii. Mergând pe acest principiu, susțin proiectele majore aflate în derulare în cadrul CJI și sunt inițiatorul a numeroase proiecte în beneficiul locuitorilor județului nostru, cum ar fi modernizarea spitalului județean și a policlinicii județului, din localitatea Buftea, precum și ridicarea nivelului calității serviciilor medicale și operativității acestora. În ceea ce privește transportul în comun, un alt punct sensibil unde doresc schimbări majore, susțin cu tărie implementarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, prin care locuitorii județului nostru să ajungă să beneficieze de un transport în comun civilizat, adaptat la nevoile cetățenilor. Îmi doresc un mediu curat pentru fiecare și, mai ales, pentru urmașii noștri, de aceea susțin implementarea unui management integrat al deșeurilor, împreună cu Municipiul București, pentru stoparea de urgență a infestării apei din pânza freatică. Adaptarea învățământului din județul nostru la nevoile actuale și viitoare, în conformitate cu locurile de muncă disponibile în Ilfov și București, fac și ele parte dintre proiectele promovate de mine, pentru că abandonul școlar și analfabetismul funcțional trebuie de urgență combătute.

Sunt convins de faptul că, în aceste momente, România are mai multă nevoie ca oricând de oameni care să aibă acest crez și am decis să fac următorul pas, asumându-mi candidatura la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Cred cu tărie că postura de deputat al României va fi cea care îmi va da și mai bine posibilitatea de a lupta pentru ilfoveni. Sunt conștient că va fi o misiune grea, dar nu imposibilă, pentru că sunt pregătit să duc lupta pentru modernizarea Ilfovului într-un mod corect și transparent.

Județul nostru va porni cu pași mici, dar siguri, în drumul spre un mediu curat, spre un sistem de transport de călători civilizat, spre o infrastructură modernă, spre servicii medicale de calitate. Aspecte esențiale unui trai decent, dar care, din peisajul ilfovean, lipsesc cu desăvârșire. Cu siguranță, după câștigarea mandatului de deputat al României, voi duce la îndeplinire tot ce mi-am propus, pentru că și eu, la fel ca și tine, sunt un om afectat de toate aceste probleme ale județului nostru!”, ne-a declarat Rizia Tudorache.

Filiala ilfoveană a Partidului Mișcarea Populară (PMP) speră să obțină rezultate bune și la aceste alegeri (precum la alegerile locale, din vară), iar candidații propuși sunt, pentru Camera Deputaților: Rizia Tudorache (vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov), Iosif Dorin Cândea, Marian Coman, Miluță Orheanu, Magdalena Grecu, Marin Vasile, Dumitru Chiță, iar pentru Senat – Alexandru Gheorghe Dumitrescu, Marian George Cucu și Viorica Maria Iordache.

Echipa PMP Ilfov pentru Parlamentul României luptă pentru:

l Transformarea zonei București-Ilfov în zonă metropolitană

l Transport în comun civilizat, adaptat nevoilor cetățenilor,

l Apă și aer curate,

l Combaterea abandonului școlar și a analfabetismului funcțional,

l Management integrat al deșeurilor,

l Ridicarea nivelului calității serviciilor medicale.

Dorin Cândea: o reprezentare demnă pentru ilfoveni, în Parlamentul României!

La cea de-a doua poziție pe lista candidaților PMP Ilfov pentru Camera Deputaților a fost nominalizat Iosif Dorin Cândea, politician cu o vechime de 10 ani, alături permanent de președintele Traian Băsescu, ”omul fără de care România ar fi fost țara baronilor locali și a oamenilor protejați de sistem”.

Dorin Cândea este de profesie jurist și lucrează în Ministerul Transporturilor de opt ani, însă politica reprezintă o parte importantă din viața sa, iar pe acest palier – familia (soția și cele trei fiice) îi oferă sprijin necondiționat. 

 

”La Camera Deputaților candidez anul acesta pentru prima dată și afirm cu sinceritate că am luat această decizie bazându-mă pe experiența acumulată lângă președintele Traian Băsescu, dar și de-a lungul celor două mandate de consilier județean. Cunosc nevoile României, dar mai ales pe cele ale județului Ilfov – un județ atât de frumos și bogat, dar cu un trai atât de plin de lipsuri. Ilfovul este printre cele trei județe din țară cu cel mai mare ritm de creștere economică în ultimul an (5,7%), dar realitatea arată dur și lucrurile sunt neschimbate de ani buni. Probleme cu infrastructura încă există, transportul public de călători la standarde europene lipsește, problemele legate de mediu sunt și ele prezente, iar semnele schimbării întârzie să apară. Aceste lucruri sunt inacceptabile într-un județ cu un potențial atât de mare în ceea ce privește dezvoltarea, iar situația trebuie să se schimbe rapid. Avem nevoie de un om care să valorifice aspectele pozitive și să aducă totul în beneficiul cetățenilor. Pentru că totul trebuie să fie în beneficiul lor. Sunt pregătit să îi reprezint pe ilfoveni cu demnitate în Parlamentul României și îi asigur că, începând cu 11 decembrie, vom lupta împreună pentru a pune județul nostru pe drumul ireversibil al modernizării”, ne-a declarat, la rândul său, Dorin Cândea.