Medicii avertizează! Albirea dinților realizată prin alte mijloace decât cele complet naturale poate sensibiliza dantura, ceea ce predispune la afecțiuni severe. Riscul este foarte mare, în special dacă procedurile nu sunt efectuate la timpul și în mod corespunzător. Uite ce ți se poate întâmpla la salon!

Spune NU albirii danturii la salon!

„Există numeroase produse de albire care se vând de cosmeticieni sau se aplică în saloane. Dar saloanele nu au echipamentul necesar pentru a dezinfecta și steriliza echipamentul, iar cosmeticienii nu au knowhow-ul necesar pentru a executa albirea la standarde înalte”, atenționează medicul stomatolog Andra Custura.

Doar stomatologul știe dacă sănătatea îți permite să faci tratamentul

Totuși, dacă ții neapărat să-ți albești dantura prin astfel demijloace, vizita la medicul dentist este primul paspe care trebuie să-l faci. Nu lua decizia finală asupra procesului de albire înainte să te fi consultat cu stomatologul. El este singurul care poate să decidă dacă poți face un tratament de albire și tot cu el începi acest proces. „Mi-aș dori să fie foarte clar că noi nu recomandăm albirea dentară decât atunci când toate afecțiunile dentare sunt tratate, iar dinții sunt sănătoși. Asta înseamnă cănu trebuie să aicarii, afecțiuni ale gingiei, probleme infecțioase și încă un detaliu foarte important, trebuie să ai o igienă foarte bunăși săștiă că acest lucru înseamnă mult mai mult decât a te spăla pe dinți. Cel mai bun moment pentru albire este imediat după igienizarea profesională pentru că atunci suprafața dintelui este curată”, explică dr. Andra Custura. O consultație ulterioară la câteva săptămâni după îi va arăta medicului dentist dacă ai nevoie de un tratament special cu un agent de desensibilizare.