Palatului Parlamentului, a doua cea mai mare clădire din lume, după Pentagon, este închis pentru vizitele turiştilor.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor se va întruni marţi pentru a găsi o soluţie de rezolvare a problemei lipsei ghizilor pentru vizitatorii Palatului Parlamentului, a anunţat secretarul acestui for Ioana Bran.

”Va mai fi un Birou permanent scurt pentru o situaţie de urgenţă administrativă. Din 1 februarie nu mai sunt ghizi pentru vizitele în Palatul Parlamentului şi atunci trebuie să se găsească o soluţie pentru această problemă”, a precizat, luni, Ioana Bran, scrie Agerpres.ro.

Semnalul de alarmă privind închiderea Casei Poporului a fost tras de vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Ghizilor din Romania, Florin Arjocu.”Nu ni s-a spus oficial de ce muzeul este închis. Aproape 90% din tururile cu turişti includ şi vizitele la Palatul Parlamentului şi nu ştim când se va deschide sau dacă se va deschide”, a declarat Florin Arjocu. Acesta reclamă lipsa de transparenţă în comunicarea celor care administrează muzeul din Palatul Parlamentului şi tururile pentru turişti.

Un anunţ pe pagina de internet a Centrului Internaţional de Conferinţe informează că „Vă informăm că vizitarea Palatului Parlamentului este suspendată. Vă mulțumim pentru înțelegere”.

Bucureştiul a fost vizitat anul trecut de peste un milion de turişti străini, care atunci când ajung în Capitală, vor neapărat să viziteze Palatul Parlamentului.

Un tur standard în Palatul Parlamentului costă 35 de lei de persoană. Turul care include și vizitarea terasei și a subsolului costă 55 de lei de persoană.

La acest tarif se adaugă și cel de 30 de lei pentru persoanele care vor să facă fotografii și încă 30 de lei taxa de filmare.