Trecerea timpului nu trebuie să ne sperie. Este un proces natural, dar care poate fi controlat şi chiar întârziat, cu ajutorul ritualului corect de îngrijire a pielii.

Iată cum trebuie să-ţi îngrijeşti pielea în funcţie de vârstă, pentru a te bucura de un ten frumos în fiecare etapă a vieţii tale, potrivit one.

20 de ani – demachiant, tonic şi cremă hidratantă

La 20 de ani tenul este tânăr, deci uşor de îngrijit şi lipsit de riduri. Principalele probleme care pot apărea, sunt cele specifice tipului de ten al fiecarei persoane – sebum în exces, sensibilitate, piele uscată. Rutina zilnică este una simplă. Demachiantul, tonicul şi crema hidratantă sunt de bază.  Se poate opta pentru produse, care au în compoziţia lor ingrediente active cu efect antioxidant, precum Vitamina C, E. Pe timpul verii şi nu numai, se va opta suplimentar pentru produse cu factor de protectie solară cu SPF 30 sau 50. Tenul cu probleme specifice trebuie tratat în acord cu acestea.

30 de ani – produse pe bază de colagen, acid hialuronic şi antioxidanţi

Procesul de regenerare celulară încetineşte la această vârstă. Pielea începe să arate mai stresată şi ridurile de expresie îşi fac apariţia. Producţia de colagen scade şi ţesutul îşi pierde din elasticitate. Este recomandată utilizarea unor produse de îngrijire ce conţin colagen, acid hialuronic şi antioxidanţi pentru a compensa deficitul.  Pe timpul nopţii, este indicat să folosim o cremă anti-îmbătrânire cu antioxidanţi, care netezeşte ridurile fine şi consolidează legăturile intercelulare de la nivelul epidermei. Nu trebuie să uităm nici de produsul de îngrijire pentru conturul ochilor, care trebuie aplicat atât dimineaţa, cât şi seara. Cremele cu factor de protecţie solară sunt un must şi la fel şi vizita lunară la salon pentru un tratament cosmetic.

40 de ani – retinol şi exfoliere regulată

Modificările normale, ce au loc în corpul unei femei, se răsfrâng şi asupra tenului. Pielea devine mai uscată şi mai lipsită de elasticitate, din cauza lipsei de colagen. Sunt indicate produsele care conţin retinol, ce are un efect puternic antirid, aduce hidratare pielii şi stimulează regenerarea celulară. De asemenea, pielea trebuie să fie exfoliată regulat,  pentru ca ingredientele active din produse să fie absorbite mai uşor la nivel intracelular, dar şi pentru a stimula regenerarea celulelor vii. La această vârstă, tratamentele profesionale anti-îmbătrânire se fac lunar.

50 de ani – Alpha-Hidroxi Acizi şi peptide

La această vârstă, intervine menopauza care aduce cu sine scăderea nivelului de estrogen. Pielea îşi pierde din fermitate şi procesul de instalare a ridurilor este mai rapid şi vizibil. Se recomandă folosirea cremelor nutritive,  îndeosebi a celor care conţin Alpha-Hidroxi Acizi (AHA), retinol, peptide, acele ingrediente care au rol de diminuare a ridurilor şi efect de lifting asupra pielii.

Petele sunt o altă problemă specifică vârstei. În acest caz se va apela la produse anti-pigmentare cu efect de luminozitate asupra tenului. Din ritualul de îngrijire nu trebuie să lipsească şi un produs pentru zona perioculară.