Ce ideal ar fi dacă ai reuşi să dai jos precum o haină kilogramele în plus pe care le-ai acumulat lunile trecute, iar acum, la începutul verii, să te mândreşti cu un corp suplu, tonifiat şi plin de energie! Chiar dacă tehnologia nu a avansat atât mult încât să-ţi permită ca acest vis să devină realitate într-o clipă, există soluţii pe care le găseşti în recomandările ce urmează, ale specialiştilor Spa. Uite ce să faci ca să te simţi bine în pielea ta, în această vară!

 

Articol publicat în ediţia printată a Jurnaluluide Ilfov Nr. 355.
22-page-001

Temperaturile cresc din ce în ce mai mult şi parcă totul în jurul nostru se topeşte de căldură. Mai mult decât oricând, ai nevoie de o îngrijire specială care să te ajute să ­arăţi bine, să ai o siluetă de invidiat. La ce să recurgi ca să grăbeşti tonifierea corpului? Dietele drastice şi înfometarea sunt câteva exemple care fac mai mult rău organismului, mai ales în această perioadă în care ai mare nevoie de vitamine şi minerale. Iată ce paşi ai de făcut în acest sens!

Asociază alimentaţia potrivită cu antrenamente scurte!

Bineînţeles, fiecare program de slăbire pe care intenţionezi să-l urmezi trebuie să aibă la bază o alimentaţie adecvată, stabilită de comun acord cu un specialist în nutriţie. Aşa că primul pas pe care trebuie să-l faci este să mergi la un nutriţionist. Regimul alimentar, însă, trebuie asociat şi cu ceva mişcare. Sunt de preferat antrenamentele scurte, cu multe repetări. Având o intensitate crescută şi perioade scurte de repaus, acestea ajută metabolismul şi corpul să se recupereze mult mai repede. Durata acestora nu trebuie să depăşească 15-20 de minute. În acest stil te poţi antrena chiar de două ori în aceeaşi zi. Programele Yucca de Fetno Dance, care includ un program aerobic pe muzică folclorică realizat cu accesorii specifice, se încadrează întru totul în această categorie de antrenamente, numai bune pentru tonifierea rapidă a corpului.

Arde grăsimea prin masaje!

N-ai cum să obţii un trup superb fără o remodelare corporală, în prealabil. Un echipament unic în România, care poartă denumirea de Sculptor Body Health, este o adevărată minune tehnologică. Practic, un singur aparat oferă mai multe tipuri de terapii cu rezultate incredibile încă de la prima şedinţă: mezoterapie virtuală, cavitaţie, masaj endermologic, microdermoabraziune corporală şi facială, terapie led. La fiecare şedinţă se pierd până la doi centrimetri din circumferinţa zonei cu probleme. Sunt stimulate ţesuturile şi microcirculaţia prin care se elimină toxinele şi depozitele de grăsime corporală, apoi sunt îndepărtate straturile de celule de la suprafaţa pielii. Toate, prin tehnici diferite. În final, se aplică o metodă extrem de eficientă şi complet non-invazivă, care interacţionează cu celulele şi stimulează producţia de colagen şi elastină cu ajutorul pulsaţiilor de lumini roşii.

Îndepărtează celulita prin căldură!

Împachetarea la termocuvertă (un aparat folosit în tratamentele de slăbire care are la bază efectul de saună) urmată de masajul cu beţe de bambus, radiofrecvenţă şi electrostimulare curăţă şi îndepărtează excesul de ţesut adipos, astfel corpul capătă forma mult dorită.

Mergi pe jos sau cu bicicleta!

Majoritatea grăsimii se pierde prin dietă, însă restul vine din activitatea fizică, şi asta nu înseamnă doar antrenamente. Activităţile recreative pot contribui şi ele, la o pierdere de până la 20% din greutatea corporală, conform specialiştilor. Este recomandat să mergi pe jos, cu bicicleta, să faci curăţenie în casă sau orice îţi menţine un nivel scăzut al pulsului. Orice fel de activitate care implică exerciţiu fizic te poate ajuta foarte mult. Important este să nu ignori faptul că trebuie să faci mişcare, în fiecare zi.

Alice Margina-Mileah, Spa manager: “Orice program de slăbire trebuie să înceapă cu o consultaţie de nutriţie personalizată”

„O alimentaţie echilibrată și un set de terapii și tratamente personalizate pot face minuni pentru orice persoană care dorește să fie sănătoasă și să aibă un corp frumos. Nu trebuie să ne înfometăm până ajungem la kilogramele dorite, iar apoi să revenim la vechile obiceiuri. Alternarea dietelor ne afectează sistemul digestiv și poate cauza îmbătrânirea corpului și a pielii. De aceea, orice program de slăbire ar trebui să înceapă cu o consultaţie de nutriţie personalizată, consiliere pe tot parcursul procedurilor, dar și după acestea, în așa fel încât să poţi menţine în timp rezultatele obţinute”, explică Alice Margina-Mileah, Spa manager Yucca Wellness Center.

Reţineee! Doar în acest mod îţi păstrezi echilibrul fizic și nutritiv!

Indiferent de dorinţele pe care le ai, trebuie să alegi întotdeauna calea cea mai bună pentru a ţi le îndeplini, mai ales când vine vorba de sănătatea ta. Cu ajutorul acestor metode non-invazive, de ultimă generaţie, poţi păstra echilibrul, atât din punct de vedere nutritiv, cât și fizic, fără a mai apela la metode care-ţi pot afecta grav starea de sănătate.