Alexandru Bologa şi antrenorul Tamaş Gergely

Alexandru Bologa, sportivul care anul trecut a adus României prima medalie la Judo pentru Nevăzători, obţinând bronzul la Jocurile Paralimpice, a reuşit să aducă în palmaresul ţării şi medalia de aur. Judoka român a câştigat, vineri, finala Campionatului European de Judo Seniori pentru Nevăzători, care a vut loc în Wolverhampton, Marea Britanie.

 

În finală, Alexandru Bologa l-a învins prin Ippon pe Ibanez Banon (din Spania) când mai era doar un minut şi câteva secunde din confruntare şi astfel, a ajuns să câştige medalia de aur în cadrul categoriei 60 de kilograme. În semifinale, sportivul român  reuşise să-l învingă pe azerul Orkhan Garayev. La competiţie acesta a fost însoţit de antrenorul Tamaş Gergely.

Geanina Andreica, antrenor: „Îi încurajăm pe sportivii cu dizabilități să vină la judo. E o șansă de salvare pentru ei”

”Ne lipsea această medalie din palmares. Munca în sfârșit s-a văzut și pentru judo-ul românesc e foarte importantă, motiv pentru care noi îi încurajăm pe sportivii cu dizabilități să vină la judo. E o șansă de salvare pentru ei. Alex este un exemplu și suntem fericiți că ne-a adus această emoție. Ne așteptam la o luptă mult mai dificilă, dar Alex nu a avut nicio emoție. L-a bătut fără drept de apel”, spune antrenorul acestuia, Gianina Andreica.

Cine este Alexandru Bologa?

Alexandru Bologa este un tânăr de 21 de ani, complet nevăzător de la vârsta de şase ani. În prezent este student la două facultăţi.