Echipa de conducere a Prefecturii Ilfov

„Cel mai aşteptat om din judeţ”, aşa cum a denumit-o prefectul judeţului Ilfov, Marius Cristian Ghincea, pe Laurenţia – Georgeta Tortora, numită vinerea trecută, de către Executiv, să preia temporar, prin detaşare, mandatul de subprefect al judeţului, a depus, ieri, jurământul de credinţă, imediat după intonarea Imnului Naţional.

Articol apărut în nr. 363 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

tortora

În holul Prefecturii Ilfov, în faţa şefilor deconcentratelor ilfovene, a câtorva primari din judeţ, a prefectului de Ilfov şi a celui de Bucureşti, Adrian Petcu, a secretarului de stat Robert Marin, de la Ministerul Afacerilor Interne, Laurenţia – Georgeta Tortora, vizibil emoţionată, a jurat pe Biblie şi a făcut, apoi, cunoştinţă cu noii colegi, mulţumind acestora pentru prezenţă.

A promis să-şi desfăşoare activitatea la nivelul importanţei funcţiei pe care o ocupă, sperând într-o bună colaborare instituţională şi asigurându i pe cei prezenţi de imparţialitatea şi corectitudinea domniei sale, în activitatea pe care o va desfăşura în slujba cetăţeanului.

“În sfârşit, a avut cineva curajul să accepte şi postul de subprefect, la Ilfov. Şi, poate că nu întâmplător este vorba de o femeie, pentru că, ştim că ele sunt mai curajoase. Sunteţi cel mai aşteptat om din judeţ, din luna octombrie 2016 oamenii aşteaptă deblocarea activităţii de fond funciar, şi, cu siguranţă acum lucrurile se vor rezolva şi vom face împreună o echipă bună”, a precizat, la rândul său, prefectul judeţului, Marius Cristian Ghincea.

La final, Robert Marin, secretar de stat, a vorbit despre sprijinul pe care MAI îl acordă, necondiţionat, Prefecturii Ilfov şi a urat succes noului subprefect în activitatea pe care o va desfăşura.

Studii juridice și de 9 ani funcţionar public

Laurenţia – Georgeta Tortora a fost numită subprefect al judeţului Ilfov, vineri, 4 august. Are 38 de ani și, până la momentul preluării mandatului a lucrat la Garda Naţională de Mediu, Comisariatul General, unde a coordonat activitatea Compartimentului Corp Control. Din 2008 este funcţionar public și are studii juridice. A mai lucrat ca inspector de integritate la Agenţia Naţională de Integritate și consilier Corp Control al președintelui, la Institutul Naţional de Statistică.

Potrivit Organigramei Instituţiei Prefectului Judeţului Ilfov, subprefectul coordonează Serviciu Juridic – Compartimentul pentru aplicarea legilor cu caracter reparatoriu, Compartimentul pentru controlul legalităţii actelor, contencios administrativ și organizarea procesului electoral și Compartimentul de relaţii publice și registratură.

 

Robert Marin, secretar de stat MAI, Laurenția - Georgeta Tortora, subprefect și Marius Cristian Ghincea, prefectul județului Ilfov
Robert Marin, secretar de stat MAI, Laurenția – Georgeta Tortora, subprefect și Marius Cristian Ghincea, prefectul județului Ilfov