Vrei să-ți sărbătorești iubirea într-un cadru cu totul special, în aceste zile dedicate dragostei? Creează o atmosferă romantică, într-un decor parcă desprins din basm, și pregătește-i partenerului o petrecere surpriză. În doar cinci pași poți face din povestea voastră de iubire un eveniment cu adevărat special pentru amândoi. Iată cum!

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 490, ediția print

1. Stabilește ora și locul petrecerii 

O petrecere surpriză ar putea fi una din cele mai frumoase experiențe din viața voastră. Important este să te ocupi de organizarea ei din timp, pentru ca totul să decurgă perfect. Începe prin a stabili ora și locul petrecerii.

 2. Invită cupluri frumoase

Având în vedere că e o sărbătoare a inimilor îndrăgostite, ideal ar fi să vă înconjurați de oameni care se iubesc, care se mândresc cu unele dintre cele mai frumoase relații de cuplu. Și, evident, să inițiezi o petrecere tematică. Nu uita să te consulți cu ei în privința intervalului orar ales de tine.

3. Alege o muzică de calitate

Muzica bună vă duce într-o transă specială. Fie că preferi să petreceți la voi acasă sau la un restaurant, undeva, e musai să te asiguri că veți asculta o muzică de calitate. Dacă organizezi totul acasă, creează un playlist cu melodiile voastre preferate. Nu uita că fiind o seară muzicală romantică, trebuie să predomine muzica de suflet. Într-o seară atât de minunată, trebuie să trăiți pe ritmuri de dans, să manifestați ceea ce sufletul vă transmite în timpul muzicii. 

4. Întâmpină-ți partenerul cu o surpriză

Dacă îți dorești cu adevărat să-ți impresionezi partenerul de viață mai mult ca niciodată, pre­gătește-i o surpriză pe care să i-o dezvălui în timpul petrecerii. Fiind o zi deosebită, memorabilă, ai putea să închiriezi o limuzină pentru un timp foarte scurt care să-l aducă la locul petrecerii. Odată ajuns la destinație, leagă-l la ochi până când ajunge în mijlocul petrecăreților. Când îi vei da jos bandana, va fi plăcut impresionat să vadă că ai pregătit o petrecere în cinstea iubirii voastre. Vei aduce o experiență nouă în viața sa. Mai ales, dacă ești îmbrăcat într-un costum creat special pentru Dragobete.

 5. Petreceți acasă? Fii o gazdă bună!

În cazul în care petrecerea va avea loc acasă, modul cum îți primești invitații este extrem de important. Când oaspeții sosesc, pe masă trebuie să fie deja așezate platourile cu aperitive și băutura asortată. Tu trebuie să dai startul începerii servirii aperitivelor. Tot tu va trebui să ridici paharul în semn că se poate bea. În dreptul fiecărei farfurii, trebuie să așezi tacâmurile speciale pentru fiecare fel de mâncare. Întâi vei servi femeile, apoi bărbații. Tot ce ține de mâncare, inclusiv desert, vei pune pe masă prin partea stângă a oaspeților. Doar supa și băuturile, prin dreapta.

Nu tăia tortul înainte să-l aduci la masă și nu uita că băuturile trebuie să le asortezi cu mâncărurile. De pildă, la aperitive vei servi țuică, bitter, vișinată (nu dulce), vinuri albe, seci, ușoare sau rachiuri. La preparatele din pește, vei pune pe masă un vin alb, sec. În timp ce la mâncărurile din carne albă (pasăre, porc sau vițel) vei servi un vin roșu, care nu este prea tare.

De asemenea, la cele din vânat, vită sau berbec trebuie să oferi un vin roșu. La brânzeturi poți să dai orice vin, în afară de cele dulci. Iar la desert, un vin alb dulce sau șampanie. Nu uita că o gazdă bună, ospitalieră, este întotdeauna o persoană veselă așa că zâmbește, fii relaxat și binedispus, pe tot parcursul petrecerii!