Ministerul Sănătății încearcă să găsească soluții pentru accelerarea campaniei de vaccinare, la nivel național. Lunea trecută, pe 25 octombrie, ministrul a susținut o videoconferinţă împreună cu reprezentanţi ai Comitetului National de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotrivă COVID-19 şi cei ai structurilor asociative ale administraţiei publice locale, în cadrul căreia a evidențiat necesitatea vaccinării persoanelor de la sate, în special a celor care provin din familii defavorizate.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 573, ediția print

„În cele trei zile, la „Maratonul vaccinării” din Bucureşti, oamenii au arătat deschidere pentru vaccinare atunci când am mers către ei. Aceste evenimente trebuie replicate şi în localităţile mai mici. Este nevoie de o nouă abordare pentru accelerarea campaniei de vaccinare, mai ales în zonele rurale. Trebuie să ducem vaccinul mai aproape de oameni”, a declarat Cseke Attila în cadrul videoconferinţei. La rândul lor, reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au anunțat că sistemul medical militar vă creşte capacitatea de vaccinare împotriva COVID-19 , la ordinul ministrului Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă. „Începând de miercuri (n.r. – 27 octombrie), va fi extins programul de funcţionare, respectiv de la ora 08:00 până la 20:00, de luni până duminică, al centrelor de vaccinare care funcţionează în cele 11 spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara, la care se adaugă Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială „Gl. Aviator Victor Atanasiu” şi Centrul de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu al Armatei (CMDTA) „Acad. Ştefan Milcu”, din Bucureşti. 

Populaţia generală care doreşte să se vaccineze se poate programa prin platforma unică ori se poate prezenta, la orice oră, în intervalul de funcţionare, fără programare. Persoanele imunizate vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor”, informează MapN.