Exploatațiile comerciale de animale sunt obligate să încheie un contract cu un medic veterinar, altfel nu sunt autorizate/înregistrate sanitar-veterinar, stabilește un nou proiect de Ordin ANSVSA.

Exploatație comercială este o fermă de creștere a animalelor care vinde pe piața națională sau la export animale vii, produse de origine animală, carne, lapte, brânză. 

Ordinul se referă la normele sanitare veterinare privind procedura de înregistrare/autorizare sanitar-veterinară a unităţilor/centrelor de colectare/exploataţiilor de origine şi a mijloacelor de transport din domeniul sănătăţii şi al bunăstării animalelor, a unităţilor implicate în depozitarea şi neutralizarea subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman şi a produselor procesate.

În acest context, potrivit ANSVSA,  „proprieta­rii exploataţiilor comerciale de animale autorizate/înregistrate sanitar-veterinar vor încheia un contract cu un medic veterinar organizat în condiţiile legii, în vederea efectuării activităţilor de asistenţă medical-veterinară.”

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.547