Săptămâna trecută, marți și miercuri, Simona Neculae, prefectul județului Ilfov și Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov, împreună cu reprezentanți ai autorităților locale, au vizitat microstațiile de salvare din localitățile Chitila, Buftea, Snagov, Saftica, Otopeni, Voluntari, Pantelimon, Brănești, Popești-Leordeni, Vidra, Măgurele, Bragadiru și Chiajna, pentru a verifica condițiile de muncă ale oamenilor care ne salvează viața.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 613, ediția print

Demersul a fost întreprins pentru găsirea, împreună cu autoritățile locale, a celor mai eficiente soluții pentru îmbunătățirea condițiilor din locațiile în care Serviciul de Ambulanță Bu­curești – Ilfov își desfășoară activitatea. De asemenea, inițiativa a fost structurată pe prevederile ”Concepției naționale de răspuns în caz de epidemii”, document de planificare strategică care asigură suportul tehnic la dispoziția decidenților în scopul implementării măsurilor și acțiunilor de prevenire și răspuns.

Întrucât sănătatea este un factor determinant al dezvoltării durabile a societății românești, inclusiv din punct de vedere social, teritorial și economic, ca motor de progres și prosperitate al națiunii, pentru a proteja viața și sănătatea populației în cazul epidemiilor sau al riscului crescut de producere a acestora, ”Concepția națională de răspuns în caz de epidemii” reprezintă un punct de plecare pentru întocmirea planului de măsuri în caz de epidemii.

În urma vizitelor la microstațiile de ambulanță, s-au identificat o serie de probleme și s-au făcut propuneri care vizează amenajarea acestora astfel încât mediul de lucru al oamenilor care ne salvează viața să fie optim.

”Mama, ai încredere în tine!” dă o șansă copiilor la viață

”Martin Luther King Jr. spunea că cea mai persistentă și urgentă întrebare din viață este: „Ce faci pentru alții?” Iar noi, prin Asociația ”Mama, ai încredere în tine!” dăm o șansă copiilor la viață! Dăruim timp și bani pentru sănătatea celor bolnavi și încercați de un destin necruțător. Ajută-ne pentru a putea ajuta la rândul nostru pe cei aflați în nevoie”, spune Cristina Mazilu, președinta Asociației.

Potrivit acesteia, principalele activități pe care asociația le întreprinde sunt promovarea responsabilității sociale, respectul, empatia, altruismul, deschiderea, integritatea, acțiunea, perseverența și implicarea. Obiectivele organizației sunt de a îmbunătăți viața oamenilor prin stimularea psiho-senzorio-motorie prin includerea persoanelor cu tulburări pervazive de dezvoltare, tulburări de limbaj, retard motor, retard mintal și orice alte tulburări de dezvoltare, în diverse terapii, derularea de programe de asistenţă socială adresate copiilor născuți prematur și derularea de programe de asistenţă socială adresate copiilor cu boli care necesită recuperare prin kinetoterapie, logopedie, ore cu psiholog.

”Acum, avem un caz al unei fetițe pe nume Moise Ilica, născută prematur pe 30.07.2018. Are 4 afecțiuni: parapareză spastică, hidrocefalie, miopie și hipoacuzie bilaterală, iar șansa ei este de a se trata la o clinică din Barcelona. Doar că fetița provine ­dintr-o familie monoparentală, fiind crescută doar de mamă, iar costurile sunt foarte mari pentru a fi suportate de către aceasta. Fetița nu aude și va trebui operată pentru implanturi auditive și are nevoie de ședințe de kinetoterapie și de alte tratamente pentru afecțiunile de care suferă și cum spuneam, costurile sunt imposibile pentru mama micuței. Cum putem ajuta noi? Dacă sunteți o firmă puteți să redirecționați 20% din impozitul pe profit. Din orice venit, statul impozitează 16%. Din aceștia, 20% pot fi direcționați spre o organizație nonprofit. Decideți ce se întâmplă cu banii din impozitele dumneavoastră. Alegeți să ne fiți alături și să o sprijiniți pe Ilinca, dar și pe alți copii. Dacă sunteți persoană fizică, puteți redirecționa 3,5% din impozitul anual. Noi suntem aici pentru comunitate și pentru a da o mână de ajutor și speranță celor care se luptă cu diverse afecțiuni care le pun viața în pericol.

Acest caz poate avea un deznodământ fericit doar cu ajutorul tuturor celor care ne sunt alături, donatori și parteneri”, ­ne-a mai spus Cristina Mazilu.

Donațiile se pot face în conturile bancare RO12BTRLRONCRT0567709401, pentru lei și RO59BTRLEURCRT0567709401, pentru euro. Mai multe informații puteți afla de pe site-ul asociației – www.asociatiamit.com.