Vineri, 27 ianuarie, la Centrul Cultural „Ion Manu” din oraşul Otopeni, a avut loc „Evaluarea activităţii  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov, pentru anul 2016”.

Realizările anului 2016 au fost prezentate de către inspectorul şef al I.J.J. Ilfov, colonel Enescu BOGDAN. Acesta a subliniat că asigurarea climatului de normalitate civică a reprezentat un deziderat prioritar pentru activitatea Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ilfov, care a căutat să identifice și să aplice cele mai eficiente forme și modalități de realizare a acestuia, în conformitate cu prevederile legale.

În continuare au luat cuvântul adjunctul şefului inspectorului şef al I.P.J. Ilfov, comisar şef de poliţie Cristian GHEORGHE şi inspectorul şef al I.S.U. Bucureşti – Ilfov, colonel Flaviu Dorel CHISCOP, care și-au exprimat convingerea că şi în anul 2017 va exista o colaborare pe plan instituţional cel puţin la fel de bună ca şi în anul precedent.

Mariana Mihalache, director executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Ilfov a adresat un mesaj emoţionant jandarmilor, prin care şi-a exprimat recunoştinţa şi aprecierea, subliniind devotamentul, disciplina, seriozitatea şi profesionalismul de care aceştia dau dovadă necontenit.

Aceasta a subliniat faptul că aceste calităţi se câştigă foarte greu şi practic ele constituie principalul capital al instituţiei noastre, fapt dovedit şi de sondajele de opinie care situează Jandarmeria Română pe locul 3 în topul increderii populaţiei în instituţiile de stat.

Adrian PETCU, prefectul judeţului Ilfov, a reliefat importanţa jandarmeriei ilfovene în crearea unui climat de ordine şi siguranţă, prin permanenta prezenţă în spaţiul public a efectivelor acestei instituţii. Totodată prefectul a ţinut să aducă mulţumiri tuturor jandarmilor, pentru aportul adus în executarea sarcinilor ce le revin, şi pentru rezultatele obţinute în anul 2016”.

Vizionarea unui scurt film despre misiunile jandarmilor ilfoveni realizat de către specialiştii din cadrul Serviciului Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a constituit un moment relevant şi dinamic oferind celor prezenti secvente din vasta activitate a acestora.

În continuare, inspectorul şef şi-a exprimat recunoştinţa faţă de trei foşti ofiţeri ai unităţii, care de curând au trecut în rezervă, colonel Enache Marian adjunct al inspectorului şef în anul 2016, colonel Rădulică Ştefan Marinel, adjunct al inspectorului şef in perioada anilor 2012-2015, dar şi col. Comişelu Cristian, acestora acordându-li-se diplome în semn de apreciere şi dedicându-li-se scurte montaje video-foto care i-au luat prin surprindere şi i-au emoţionat profund.

De asemenea, la propunerea inspectorului şef  prefectul Adrian PETCU a înmânat plt.maj. Păun Ionel o diplomă pentru spiritul civic de care a dat dovadă atunci când se afla în timpul liber, intervenind pentru salvarea unei persoane, victima unui accident auto pe timpul căderilor masive de zăpadă.

În încheiere, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov, colonel Enescu BOGDAN, a apreciat faptul că în baza rezultatelor obţinute, precum şi a feed-back-ului primit din partea publicului ţintă, „Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ilfov şi-a îndeplinit obiectivele propuse şi asumate la nivelul conducerii unităţii pentru anul 2016, menţionând că rezultatele obţinute se datorează efortului comun al întregului personal al unităţii, lucrului în echipă al conducerii şi al tuturor structurilor organizatorice, reacţiei rapide şi eficiente la solicitările întemeiate ale cetăţenilor, caracterului integrat al acţiunilor structurilor M.A.I. care funcţionează la nivelul judeţului şi, nu în ultimul rând, eficienţei şi celerităţii stabilirii şi organizării relaţiilor de cooperare cu celelalte instituţii publice din judeţ”.