La Domneşti, au început de câteva zile, reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale a Centrului Judeţean pentru bolnavi cronici. 

Toate aceste lucrări fac parte dintr-un proiect european, finanţat prin POR, în valoare de aproape 4 milioane de lei, parte, la rândul său, dintr-un pachet de 5 proiecte demarate de către Consiliul Judeţean Ilfov. Cofinanţarea CJI se apropie de 65.000 de lei, iar durata lucrărilor este de 28 de luni.

“Celelalte proiecte au început de ceva vreme. Unele se apropie deja de final. Executantul de la Domneşti este unul serios, care se află la al doilea proiect, dovadă a calităţii şi eficienţei sale (n.r. contractul de lucrări în valoare de 1,8 milioane de lei, fără TVA, a fost atribuit firmei SC RomService Construct SRL, după încheierea procedurii de achiziţie publică – “cerere de oferte”). Chiar vom avea aici un adăpost european pentru o bătrâneţe decentă şi sigură!”, a declarat, în conferinţa de presă organizată, în prezenţa primarului Ninel Constantin Boşcu, a directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov, Bogdan Iulian Pântea, a şefului Direcției Absorbție Fonduri Interne și Internaționale din cadrul CJI, Cristian Pistol, dar şi a reprezentanului constructorului şi a câtorva reprezentanţi ai unor ONG-uri cu activitate în domeniul protecţiei sociale, cu ocazia începerii lucrărilor, Mihai Stan, manager de proiect. Acesta a vorbit şi despre obiectivele specifice ale proiectului, şi anume – funcţionarea şi dotarea centrului la standardele şi normativele în vigoare, dar şi prevenirea situaţiilor generatoare de marginalizare şi excluziune socială.

Concret, principalele lucrări la Centrul de la Domneşti vizează, în primul rând, corpul A, unde se află, la parter, spaţiile administrative şi sediul Centrului Piticot, iar la etaj, saloanele, cabinetele medicale şi unităţile auxiliare. Aici va fi consolidată structura de rezistenţă, se va extinde spaţiul, prin mansardare, se va amenaja un ascensor panoramic, se va efectua reabilitarea instalaţiilor electrice şi sanitare, dar şi o reabilitare termică. La clădirea B, unde funcţionează bucătăria şi sala de mese vor fi reabilitate, de asemenea, finisajele interioare, instalaţiile electrice şi cele sanitare. Va avea loc şi o reabilitare termică şi vor fi înlocuite şi completate dotările specifice şi PSI. La final, între corpurile A şi B se va realiza un pasaj de legătură, pentru ca bolnavii să nu mai ocolească pe afară, de la saloane la sala de mese. Pe timpul lucrărilor, rezidenţii centrului de la Domneşti au fost mutaţi la Voluntari.

“CJI a punctat foarte bine la nivelul Domneştiului. Şi vorbesc aici de reabilitarea DJ 602, de 32 de km de reţea de apă şi canal în localitate, şi acum, modernizarea căminului. Noi suntem foarte mulţumiţi de ce s-a realizat până acum”, a declarat primarul Ninel Boşcu.