Programul “Părinte pentru Părinte”, lansat de Asociația Help Autism, se desfășoară și anul acesta. Și micuțul tău ar putea beneficia de tratament gratuit, dacă suferă de o tulburare de spectru autist (TSA). Important este să-l înscrii în program, până pe 27 februarie.

 Aviz, părinților! Copiii cu o tulburare de spectru autist, care provin din familii nevoiașe, ce nu pot suporta costurile serviciilor de recuperare și integrare socială, beneficiază de un program special de tratament. Vor face terapie gratuită prin programul “Părinte pentru Părinte” și în acest an. Serviciile sunt gratuite, timp de un an, atât pentru micuții din București, cât și pentru cei din localitățile ilfovene. Dacă și copilul tău suferă de o tulburare de spectru autist, trebuie să te grăbești să-l înscrii în programul demarat de Asociația Help Autism, pentru că locurile sunt limitate. Iar înscrierile se desfășoară doar până vineri, 27 februarie. Bugetul pentru programul din acest an este de 45.000 de euro și este alocat de Asociația Help Autism, împreună cu cei 240 de părinți, beneficiari ai asociației.

Cum îl înscrii?

Foarte simplu. Completezi formularul de înscriere din pagina www.helpautism.ro și depui dosarul cu documentele justificatoare online la contact@helpautism.ro. Dacă nu ai acces la un calculator conectat la internet, poți trimite actele prin poștă. Sau, poți să mergi să discuți personal cu reprezentanții asociației, la sediul Centrului HelpAutism, din București, str. Delea Nouă nr. 36. Regulamentul și aplicația le găsești pe website-ul asociației: www.helpautism.ro

“Startul în terapie este extrem de important. Pentru un copil cu tulburare din spectrul autist poate reprezenta de fapt startul la o viață conștientă, independentă, normală. Asociația Help Autism s-a născut din visul unui părinte și s-a transformat în vise împlinite pentru peste 200 de copii și familiile lor. Dorim ca în fiecare an să ajutăm familiile în situații asemănătoare, iar „Părinte pentru Părinte” este programul nostru de responsabilitate socială”, spune Daniela Bololoi, pre­ședintele Asociației Help Autism.

 

Ce condiții trebuie să îndeplinească micuțul ca să fie inclus în program?

 să aibă vârsta între 1 și 4 ani,

 să fie diagnosticat sau evaluat de scurt timp cu TSA și să nu urmeze niciun program de recuperare, 

 să provină dintr-o familie defavorizată (familie monoparentală, familie fără venituri, familie mai mulți copii), care nu își permite să plătească terapia copilului.

Atenție! Dosarul va fi evaluat de către re­prezentanții Comitetului de părinți al Asociației Help Autism.

Rezultatele finale vor fi anunțate pe website-ul asociației, în data de 1 martie.