Managerul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov, Alis Grasu, a anunțat, luni, că, în ultimele patru zile, 3.246 de bucureșteni au efectuat apeluri de urgență, scrie Agerpres.

23 de femei au fost transportate la secții de obstetrică-ginecologie din București pentru a naște iar 88 de persoane au solicitat ambulanța în urma unor fracturi, luxații sau entorse.

„Un număr de 1.771 de persoane au prezentat urgențe de cod roșu și cod galben. Au fost transportate 209 de persoane la adăposturi aparținând Primăriei Generale și primăriilor de sector. În cursul ultimelor 24 de ore, două persoane au fost internate la Spitalul Colțea, una dintre ele nu pentru că nu am fi avut loc în adăpost, ci pentru că nu dorea să meargă la niciun adăpost, iar după a treia intervenția a Ambulanței, (…) în final s-a decis transportul la spital”, a precizat Grasu, în cadrul comandamentului de iarnă, convocat la sediul Primăriei Generale.

Alis Grasu a precizat că, în această perioadă, Serviciul de Ambulanță a lucrat în medie cu 53 de echipaje de urgență, 20 de echipaje de consultații și mașini de transport.