Ambasadorului SUA la București, Hans Klemm (foto), nu este nevoit să plece din post, așa cum cere președintele SUA, Donald Trump, Klemm fiind diplomat de carieră, a precizat, pentru Mediafax, Ambasada SUA la București.

Hans Klemm a preluat funcţia de ambasador SUA în România în septembrie 2015. Anterior, el a fost principal adjunct al asistentului secretarului de stat în cadrul Biroului de Resurse Umane și în perioada iulie 2013-decembrie 2014 a ocupat funcţiile de director general interimar al Serviciului Diplomatic și director interimar de personal al Departamentului de Stat. În 2012, Klemm a fost principalul reprezentant al SUA la APEC, the Asia Pacific Economic Cooperation forum (forumul Cooperare Economică Asia-Pacific), iar din 2010, a condus toate programele civile și militare în domeniul statului de drept desfășurate de SUA în Afganistan. El a mai îndeplinit multiple mandate în Japonia și a lucrat și la ambasadele SUA din Bonn, Seul și Port of Spain.

Noul președinte al SUA, Donald Trump, a ordonat retragerea de la posturi a tuturor ambasadorilor numiţi de predecesorul său, Barack Obama, afirmă surse citate de publicaţia britanică The Independent.