Președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin
Președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin

Blocul Naţional Sindical organizează astăzi un miting de protest în Piaţa Victoriei, urmat de un marş cu deplasare spre Piaţa Constituţiei.

Potrivit BNS, toate cele 35 de federaţii sindicale afiliate, atât din sectorul privat, cât şi din sistemul bugetar, asigură participarea a cel puţin 5.000 de sindicalişti la acţiunea de protest.

BNS cere adoptarea unor măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice şi sociale ale războiului din Ucraina, la nivel economic şi social.

Pe de altă parte, Blocul Național Sindical solicită de urgenţă măsuri pentru securitatea energetică şi alimentară a României şi menţionează că în plan energetic, prioritatea eliminării dependenţei de resursele energetice importate din Rusia se suprapune peste efectele liberalizării pieţei energiei electrice şi a gazelor naturale, fapt care a condus la o puternică interconectare a pieţelor de produse energetice din România (energie electrică, gaze şi combustibil) cu cele europene, cu efecte în special în ceea ce priveşte creşterea preţurilor.

Totodată, organizaţia cere încheierea unui pact naţional pentru industria de apărare care să conţină măsuri concrete pentru relansarea acestui sector, precum şi pentru a limita presiunea resimţită de populaţie în urma costurilor de finanţare pentru dotarea Armatei.