Resursele supraviețuirii umane pe Terra sunt aproape de epuizare, iar planeta nu va putea suporta un număr și mai mare de locuitori. Ca să se perpetueze specia umană, e nevoie să călătorim în spațiu și să colonizăm noi lumi în Cosmos. Cel puțin aceasta este opinia astrofizicianului britanic Stephen Hawking. 

“Planeta noastră este o lume veche, amenințată de o populație în expansiune și resurse limitate. Trebuie să anticipăm aceste amenințări și să avem un plan B. Dacă vrem ca specia noastră să supraviețuiască peste 50 – 100 de ani sau în următorii 1.000 de ani, atunci este imperativ să călătorim în negura spațiului, pentru a coloniza lumi noi din Cosmos. 

Dacă vom urma această cale, atunci nu am niciun dubiu că acest secol va rămâne cunoscut în istoria omenirii sub denumirea de «Epoca Spa­țială»”, mărturisește as­tro­fizicianul britanic, Ste­­­phen Hawking. 

Potrivit renumitului cercetător, în următorii 50 de ani, oamenii vor avea colonii pe Lună, iar alții vor trăi pe Marte. Hawking deține titlul de Comandor al Imperiului Britanic, distincție primită în anul în 1982 și este membru al Academiei de Științe Americane. 

El este recunoscut și apreciat în întreaga lume pentru lucrările sale de­spre Univers și gravitație, fiind autorul unora dintre cele mai interesante cărți din literatura științifică res­pectiv, “Scurtă istorie a timpului” și “George și che­ia secretă a Universului”.