Măsuri administrative întărite în cazul unor contravenții săvârșite de conducătorii automarfarelor

Măsurile se aplică în cazul unor contravenții săvârșite de conducătorii automarfarelor care se deplasează prin zona tunelului Vitiniya – situat pe autostrada HEMUS (A2), km. 30, pe segmentul de drum care leagă localitățile Varna și Ruse de capitala Sofia – unde este aplicat un regim de restricții temporare de circulație pentru autocamioanele cu greutate mai mare de 12 tone.

Potrivit unui comunicat al MAE, conducătorii auto care nu respectă indicatorul temporar ”interzisă circulația mijloacelor de transport cu masa totală mai mare de 12 tone” și intră în spațiul reglementat de acesta fac obiectul următoarelor sancțiuni: reținerea permiselor de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o lună; oprirea mijlocului de transport din circulație pentru o perioadă de 3 luni – mai exact, talonul capului tractor este reținut în vederea suspendării pentru o perioadă de 3 luni; aplicarea unei amenzi contravenționale în cuantum de 300 de leva și suspendarea dreptului de a conduce un autovehicul pentru o lună.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359879440758.

”Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://sofia.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ”Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în ”App Store” și ”Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie”, se mai precizează în comunicatul citat.