Parlamentul a adoptat, joi, cu amendamente, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013, în favoarea adoptării proiectului de act normativ propus de Guvern pronunţându-se 309 senatori şi deputaţi şi fiind înregistrate 108 voturi “împotrivă”.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, în plen, după votul la proiectele de buget de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2013, că nu este un buget perfect, dar e cel mai bun pe care ţara poate să-l aibă astăzi. El a adăugat că speră ca în anul viitor România să aibă un buget mai bun. Ulte-rior, Victor Ponta s-a declarat mulţumit de adoptarea bugetului de stat în Parlament, el menţionând că acest buget trebuie să fie cheltuit cu “grijă” şi să se facă economii în anumite zone care permit acest lucru. „Am spus un lucru pe care cred că îl ştim cu toţi – nu e un buget perfect, nu se întâmplă toate lucrurile pe care ni le doream cu toţi, dar este cel mai bun buget pe care puteam să îl facem astăzi. Aceasta înseamnă că lucrurile pe care am putut să le îndreptăm, le-am îndreptat în timpul dezbaterilor parlamentare”, a declarat Victor Ponta.

Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2013 a fost adoptat cu 310 voturi “pentru” şi 108 voturi “împotrivă”.La acest proiect de act normativ a fost adoptat un singur amendament, care propune eliminarea prevederii potrivit căreia ordonatorul principal de credite are obligaţia să transmită Ministerului Finanţelor Publice detalierea în structură, pe funcţii, a numărului maxim de posturi finanţat prin prezenta lege şi salariul mediu de bază pe funcţii, din anul 2013, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi.