Fotbalul nu mai este sportul vedetă la Chiajna, după ce Concordia a retrogradat în liga secundă… acum la modă a ajuns baschetul masculin care, abia înființat în orașul ilfovean, a ajuns deja printre echipele primului eșalon!

Cam în același timp în care fotbaliștii își pecetluiau soarta în prima ligă, baschetbaliștii reușeau promovarea în premieră în prima ligă. Vasile Ștefan, Nemanja Petrovic, Bogdan Stăncuț, Alexandru Ilie, Sandor Pap, Marian Ararau, Aleksandar Vuletic, Horia Codin, Mihai Văcărescu, Emil Barbu, Emil Stavarache sau Vlad Albu, conduși de pe margine, extraordinar, de tehnicianul Vlastimir Vukadinovic, au promovat în prima ligă alături de fosta multiplă campioană Steaua care, astfel, revine și ea în elită după câțiva ani negri. De-a lungul sezonului, de altfel, echipa militară a fost singura care a pus probleme Chiajnei, Concordia având în rest foarte puține meciuri cu adevărat disputate.

Acum, urmează vacanța. Una meritată, la finalul căreia suntem curioși să vedem dacă baschetbaliștii vor deveni vedetele Concordiei și la propriu, nu numai la figurat. O astfel de echipă ar merita un sprijin major și constant din partea tuturor, și este de văzut dacă asta se va întâmpla, sau fotbalul va beneficia în continuare, și la matineu, de atenția autorităților locale…

Exact în ziua în care echipa lui Vlastimir Vukadinovic sărbătorea în premieră promovarea, pe site-ul Concordiei apărea anunțul sec al despărțirii dintre echipa de fotbal și antrenorul Ilie Stan. Alături de antrenor, și-au reziliat contractele și managerul sportiv Petre Marin, antrenorul secund Gabi Mărgărit, antrenorul de portari Dumitru Costică, preparatorul fizic Lucian Păun și delegatul Cristi Ficleanu. lfovenii au avut un retur de campionat dezastruos, reușind prima victorie în 2013 abia în ultima rundă, la Bistrița (3-1), un succes venit după 17 etape, din păcate prea târziu…

Rămasă fără antrenor, echipa este în căutarea unui nou tehnician, care să vizeze revenirea rapidă pe prima scenă, iar numele care se vehiculează cel mai des este cel al lui Ionuț Chirilă. Până la finalul lui august când, probabil, va fi programat startul în noul sezon al ligii secunde, mai este însă timp de discuții nu numai în ceea ce privește antrenorul, ci și lotul de jucători.