Români, așezați‑vă liniștiți la locurili dumneavoastră! În România a început să curgă lapte și miere! Cum, nu ați aflat, încă? Bunăstarea ne copleșește, oameni buni! USL-ul, care încă trăiește (după Ponta!), a înălțat țara noastră pe noi culmi de progres și civilizație, în ultimii trei ani de guvernare pontistă! Nu, nu am înnebunit. Doar v-am sintetizat, în câteva expresii, afirmațiile făcute de Ponta, la Consiliul Național al PSD, despre așa-numita guvernare social-liberală. Lor li se adaugă și un așa-zis raport al guvernării, postat pe blogul premierului. Cu ce se laudă blogu’? Cu faptul că au fost îndeplinite 80% din obiectivele programului cu care USL a câștigat alegerile – „Uniunea Social Liberală – România Puternică”. Măi, să fie! Ia auziți ce zice Ponta că a făcut și n-a făcut: „Am făcut mai puțină politică și mai multă administrație. Guvernarea a fost alături de sectorul privat. S-a redus costul muncii. A fost susținută reindustrializarea și s-au promovat domenii cheie (precum IT). A crescut competitivitatea economică. S-a simplificat și scăzut fiscalitatea. (Pe bune?) S-a relansat absorbția de fonduri europene. Am promis creștere economică de peste 3% în 2013 și am avut 3,4%; iar în 2014 am avut creștere de 2,9%, una din cele mai mari din Europa. Am promis locuri de muncă (un milion de locuri de muncă în 8 ani) — s-au creat în ultimii ani peste 200.000 de noi locuri de muncă, iar ritmul este crescător. (…) Acordăm subvenții pentru angajarea tinerilor absolvenți, studenților, șomerilor tineri și pentru cei în vârsta de peste 55 de ani. (…) Modelul economic și măsurile de dreptate socială funcționează – suntem pe drumul cel bun pentru creșterea nivelului de trai!” Meșteșugite vorbe! Urale, tovarăși!

Măcar un lucru recunoaște premierul: că toate ideile bune au venit și vin de la liberali. Mai ține dumnealui minte, atunci când a fost întocmit programul cu care se împăunează acum, cum au tras cu dinții peneliști de anumite măsuri liberale cu care pesediștii nu prea erau de acord. Ce lupte s-au dus atunci, pentru acceptarea lor? Păi nu, pentru că memoria domniei sale este selectivă. Sau, te pomenești că ne confruntăm, din nou, cu dubla personalitate a premierului, care atunci era social-democrat, iar acum este liberal? Sau, mă rog, social-liberal.

Și, ce mai delirează Ponta? Ei bine, afirmă că numai social-democrații se pricep la guvernare. Că opoziția este „impotentă” (un pic de dreptate îi dau aici, liberalii fac o opoziție cam „subțirică”, în ultima vreme). Că nu mai are putirința să dărâme guvernarea pesedistă (pardon, social-liberală), odată cu mătrășirea, pe persoană fizică, a celui „care este”. Și că așteaptă DNA să scoată PSD (pardon – din nou – USL) de la guvernare. Că el și cu Daniel Constantin joacă acum în filmul „Greu de ucis”! Iete, bre, unde era Brusuilis‑ul națiunii! Auziți, nenea premieru’, da asteroidu’, ce faceți cu asteroidu’? Alo, nenea premieru’, deșteptarea! Ori visezi, ori trăiești în altă Românie decât noi!

 

P.S. Auzisem eu, cândva, despre „beția puterii”. Cică te împiedică să mai vezi clar lumea care te înconjoară. Dar, bag  seamă că Ponta este matol rău de tot! Mare grijă, nenea premieru’, mahmureala de după este groaznic de nasoală!