Corul de Copii și Tineret ”Symbol – Jean Lupu” vă invită în această seară la un eveniment de excepție, o călătorie în istoria muzicii bisericești, împletită cu bijuterii corale și psaltice. Concertul pascal susținut de coriștii Patriarhiei Române va fi urmat de o conferință care va reuni specialiștii în domeniu.

Așadar, începând cu ora 19:00, iubitorii de muzică corală religioasă își pot bucura sufletul cu frumoasele cântece bisericești, într-o interpretare impecabilă. Evenimentul intitulat ”Arc peste timp – Parcursul și actualitatea cântului coral în Biserica Ortodoxă Română, de la creație la receptare” este dedicat “Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești” și va avea loc în incinta Bisericii ”Sfântul Elefterie”-Nou, din București. Intrarea va fi liberă.
”Corul de Copii și Tineret “Symbol-Jean Lupu” al Patriarhiei Române condus de Luminița Guțanu Stoian, alături de cei trei invitați speciali, cadre didactice universitare, vor aduce în fața publicului comori ale cântării bisericești din trei zone: România, Basarabia și Bucovina (Cernăuți), prezentându-le în ambianța încărcată de istorie a Bisericii “Sfântul Elefterie” din București”, informează Corul Symbol, pe pagina sa de Facebook.
Corul va interpreta lucrări semnate de Ion Popescu Pasărea, Anton Pann, Evghenie Humulescu, Macarie Ieromonahul și alții.
Invitații speciali ai conferinței sunt pr. lect. univ. dr. Zaharia Matei, lect. univ. dr. Stela Guțanu și lect. univ. dr. Aurel Muraru.
FOTO: BASILICA.RO