Contrar vocilor tot mai sonore care spun că uniunea dintre PNL şi PSD îi defavorează pe liberali, dominaţi de pesedişti în mare parte din ţară, un important lider PNL susţine că lucrurile nu ar sta tocmai aşa.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a fost prezent săptămâna aceasta la Zalău pentru „a-l ajuta pe Radu Căpîlnaşiu (preşedintele PNL Sălaj, n.r.) să fie reales şi pentru a-i ajuta şi pe ceilalţi membri PNL să ocupe poziţii cât mai bune în administraţia locală la alegerile din iunie” (este propria declaraţie a liberalului). Într-o conferin-ţă de presă susţinută îniante de plecarea de la Zalău, Tăriceanu a ţinut să precizeze că „alinaţa cu PSD este extrem de benefică”, aducând ca argument în acest sens faptul că „iată, mai devreme decât de aştepta lumea, am reuşit împreună să dărâmăm guvernarea PDL”.

Chiar dacă oficial au fost negate, la nivelul USL Sălaj au apărut tensiuni interne chiar în pragul campaniei electorale. Ele au avut la bază neînţelegeri legate de numi-rea prefectului. Mai exact, PSD Sălaj nu s-a mulţumit cu funcţia de subprefect, ce-i revenea conform algoritmului stabilit la nivel naţional de USL (algoritm ce stabilea ca acolo unde preşedinţia Consiliului Judeţean este asigurată de PSD – cum este cazul în Sălaj – prefectul să fie de la PNL), şi a reuşit să convingă conducerea uniunii să accepte o derogare. 

Aşa s-a ajuns ca prefectul să fie dat de PSD, în persoana directorului Casei Judeţene de Pensii, Filonaş Chiş, PNL trebuind să se mulţumească să numească subpre-fectul – un jurist de 35 de ani de la Primăria Zalău, Lucian Băican.