Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) se pot lăuda cu o contribuție din ce în ce mai mare la creșterea numărului de donatori de sânge, din România. Cea mai recentă campanie de acest fel a avut loc luni, pe 1 aprilie, la Academia de Poliție, unde au donat sânge circa o sută de studenți.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 447, ediția print

Viitorii polițiști au răspuns imediat strigătelor de ajutor venite din partea voluntarilor CMN, dornici să salveze cât mai mulți oameni a căror supraviețuire depinde de transfuzia sanguină. „Am ales să donez astăzi în calitate de student al Academiei de Poliție. Mă bucur că avem această posibilitate să donăm și cred că este important ca fiecare dintre noi să o facă, pentru că sângele unui donator poate salva până la trei vieți, și încurajez pe această cale pe toată lumea, inclusiv din exterior, să o facă”, a spus Dorina Colescu, unul dintre studenții donatori. La rândul său, Dănuț Prună, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, și donator de sânge în această zi, a explicat că: „Sunt foarte bucuros că m-am aflat astăzi printre donatorii Academiei de Poliție care, de altfel, au mai donat și în trecut. Acum două săptămâni s-au înregistrat 650 de donatori, un număr impresionant. Este o activitate care se desfășoară de câteva ori pe an și acești oameni, donatorii, ar trebui luați ca exemplu ca să ne inspire pe cât mai mulți dintre noi să donăm sânge pentru a veni în sprijinul semenilor”.

Campania „Vino Să Donezi Sânge, Salvează O Viață“ este derulată de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului și Centrul de Transfuzie Sanguină al MApN, din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila“. „Avem foarte mulți studenți, au venit cu mult entuziasm să doneze. Printre beneficiarii sângelui pe care îl colectăm astăzi se află atât Spitalul Militar, cât și celelalte spitale din București. Suntem foarte încântați că aici există această dorință de a ajuta semenii, a ajuta oamenii care sunt în suferință în spitale și au nevoie de transfuzii de sânge. Mulțumim Patriarhiei Române pentru această implicare! Ne-au sprijinit atât cu voluntari, cât și cu produse alimentare pe care le-am folosit pentru a ajuta donatorii să se recupereze cât mai repede după donare. Totodată, ne-au ajutat și în activitatea de a promova donarea de sânge în diverse comunități, atât în mediul studențesc, în unități militare, cât și în instituții private. De asemenea, Patriarhia Română ne-a ajutat prin sponsorizarea cu echipamente medicale și le mulțumim încă o dată pentru tot ajutorul acordat până acum”, a spus locotenentul colonel dr. Florea Vlădescu, medic șef la Centrul de Transfuzie Sanguină al MapN. Acțiunea voluntarilor a fost organizată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru, duhovnicul Paraclisului CMN.