Pentru îmbunănățirea calității vieții populației, speciliștii demarează o campanie de informare asupra hipertensiunii arteriale „Mergi și măsoară-ți tensiunea arterială! #PentruCăAșaSpunEu!”.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 569, ediția print

Programul inițiat și demarat de Societatea Română de Cardiologie este un program diferit de comunicare, o abordare nouă în conștientizarea bolii, bazat în primul rând pe creșterea de comunități de oameni atenți la sănătatea lor și a celor dragi. Acesta se desfășoară în principal în mediul online – Facebook „Măsoară-ți tensiunea arterială” și www.PentruCăAșaSpunEu.ro și mizează pe legăturile profunde de familie prin care tinerii cu vârste între 25-40 de ani sunt invitați să vorbească cu părinții lor despre riscurile acestei afecțiuni, să îi încurajeze să meargă la medic și să își măsoare tensiunea arterială. În copilărie, cei mari le spuneau mereu ce să facă, pentru binele lor. Acum este rândul lor să facă la fel pentru părinți. Vorbind într-o notă relaxată despre viața de zi cu zi și desfășurându-se în principal online, campania le amintește tuturor importanța măsurării tensiunii arteriale.  

Clădiri publice, iluminate în culoarea roșie

Mesajul Societății Române de Cardiologie, transmis populației în săptămana 27 septembrie – 1 octombrie a fost adus în atenția românilor prin diverse acțiuni desfășurate în București, Cluj, Iași și Timișoara. Clădiri publice au fost iluminate în culoarea roșie, fiind proiectat mesajul de prevenție. În același timp, au fost  amplasate puncte de informare asupra tensiunii arteriale, cu respectarea măsurilor de prevenție în contextul pandemiei Covid-19. In București, pe 29 septembrie, au fost iluminate fațadele clădirilor: Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Ateneul Român, Institutul de Urgență în Boli Cardio­vasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Clinic de Urgență București, Spitalul Clinic Colțea. De asemenea, au existat puncte de informare în Piața Universității (zona statuilor), Parcul Kiseleff, Parcul Obor, Parcul Cișmigiu, Parcul Ateneul Român și în Parcul Eroii Sanitari.   (Va urma)