A IV-a ediîie a Festivalului cu specific local

Ziua de 5 septembrie va rămâne una de pomină pentru locuitorii din Cernica. Pentru că, la cea de-a patra ediție a Festivalului cu specific local, ei s-au distrat de minune, datorită artiștilor sosiți cu „Caravana lui Axinte”. Dacă mai punem la socoteală și organizarea perfectă, în ciuda unor mici incidente de natură tehnică, putem spune că cei prezenți au avut parte de o petrecere pe cinste.

Cei care ar trebui felicitați pentru reușita acestei manifestări, pe lângă artiști, sunt edilii comunei, în frunte cu primarul Gelu Apostol, viceprimarul Florin Vasile și, bineînțeles, membrii Consiliului local. Iar felicitările sunt meritate pe deplin, pentru că Florin Petrescu, cel care-l întruchipează pe amuzantul personaj Axinte, de la „Vacanța Mare”, s-a întrecut pe sine însuși. El a adus cu sine intrepreți de valoare, care au produs o atmosferă „incendiară”, pe stadionul de fotbal al localității. 

Muzică și distracție pentru toate gusturile

„Încălzirea” publicului a realizat-o Nicu Albu, îndrăgit interpret de folclor și muzică de petrecere, care a reușit să „polarizeze” publicul în câteva hore de toată frumusețea. I-a urmat tizul său, Nicu Paleru, cu care Nicu Albu are multe colaborări muzicale. Și el i-a încântat pe locuitorii din Cernica, interprentând melodii devenite deja hituri. Urcarea pe scenă a Andreei Bălan și a lui Petrișor Ruge, alături de excelenta lor trupă de dans, a inflamat atmosfera, mai ales printre copiii și tinerii prezenți. Spectacolul oferit de aceștia a fost de mare clasă, iar costumele și rapiditatea cu care dansatorii le schimbau i-au lăsat cu gura căscată pe spectatorii veniți în număr din ce în ce mai mare.

Pe scenă a mai urcat Denisa, care i-a încântat pe toți cu melodii etno, apoi Mariana Stan, care din cauza unor probleme (rapid remediate) cu „negativul” a cântat câteva melodii fără acompaniament, dovedind că are o voce de aur și a urmat interpretul Dan Cernavodeanu.

Rocsana Marcu, călare pe situație

Rocsana Marcu, prezentatoarea Antena Stars dar și a manifestării, a electrizat la maximum spectatorii, cântând, în așteptarea lui Vali Vijelie, la un moment dat, de pe umerii unui flăcău vânjos de la primăria Cernica, care asigura ordinea. Tot programul a fost „împănat” cu câteva scheciuri susținute de Axinte și alți doi membri ai trupei Vacanța Mare, Vecinu’ Mitică și Frankfurt, care au smuls hohote de râs până la lacrimi, din partea asistenței. Spectacolul a fost încheiat, așa cum se obișnuiește în ultima vreme, de doi intrepreți de manele, de top, Vali Vijelie și Brandy.

Surpriza lui Axinte

Florin Petrescu le-a oferit o surpriză locuitorilor din Cernica. El a invitat o echipă TV de la Kanal D, care, la ora 19.10 a transmis secvențe în direct de la Cernica și o relatare în
stilu-i binecunoscut a lui Axinte. Și, pentru a reveni la organizare, trebuie să spunem că aceasta a fost impecabilă.

Corturile cochete, cu mese din lemn, și grătarele cu mititei suculenți de la Mircea Măcelaru, berea care curgea râuri au întregit o atmosferă de distracție și petrecere de nota 10. Și cum să fie altfel, când Primăria a „subvenționat” prețul berii și al mititeilor care au costat 2 lei, respectiv 1 leu? La mulți ani și la mai multe festivaluri, Cernica!