În fiecare primăvară, stiliştii recomandă culorile luminoase, mai deschise, eventual accente deschise pe o bază ceva mai profundă.

În acest an, conform stiliștilor, foarte la modă sunt nuanțele de blond foarte deschise, spre alb, cu accente de roz, verde mentă, albastru ocean și mov stins.

Arămiul rămâne în top, dar cu nuanţe ceva mai mate, mai subtile, în care se pot aplica accente mai luminoase, dar delicate acolo unde lumina cade pe păr şi formează luciul natural.

Dacă tot se poartă această iluminare,trebuie să știm cum să întreţinem culorile vibrante. Știm că părul vopsit este mai frumos decât părul netratat chimic. Acesta are mai mult luciu datorită pigmenţilor şi ingredientelor de calitate.

Dacă dorim să păstrăm cât mai mult strălucirea, e nevoie să urmăm un ritual de îngrijire special pentru părul vopsit. În primul rând, contează produsele cu care ne spălăm. Avem nevoie de un şampon special pentru părul vopsit, pentru că el conţine ingrediente care protejează culoarea, care curăţă delicat şi care nu afectează colorarea.

Masca este obligatorie. Şi aici putem opta pentru una dedicată părului vopsit sau pentru una de hrănire sau reparare.

Când vorbim de styling, trebuie să optăm pentru creme şi uleiuri cu protecţie termică și  să utilizăm ustensile de uscare fără căldură maximă, cu scopul de a nu decolora repede părul.

Vopsitul se face regulat, la 6-8 săptămâni. Nu mai mult. Pentru nuanțele de blond foarte deschis, părul se poate vopsi chiar la 4 săptămâni pentru a obţine nuanţe uniforme şi foarte frumoase.